lauantai 15. maaliskuuta 2014

Yrtticiabatta

Huomasin eräänä päivänä kaupassa Valio Crea ruokakerman uuden maun, kolme yrttiä ja se lähti mukaani, vaikka en tiennyt, mihin tulen sen käyttämään. Käytän paljon saman sarjan tuotteita mutta tämä maku oli uusi tuttavuus. Tarkoitukseni ei suinkaan ollut käyttää sitä leivontaan mutta huomasin purkin kyljessä ohjeen, jota oli ihan pakko kokeilla. Ja onneksi kokeilin, koska tämä leipä on aivan älyttömän hyvää.

Kerman kolme yrttiä ovat ruohosipuli, basilika, oregano ja kyllähän hyvään ciabattaan pitää vähän valkosipulia lisätä.

Meillä tämä leipä hävisi niin nopeasti, että täytyy leipoa pian lisää. Mielessä pyörii jo kokeilut muillakin sarjan kermoilla.



Yrtticiabatta (ohje löytyy purkin kyljestä)

1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa, kolme yrttiä
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
(valkosipulia)

Lämmitä ruokakerma 42-asteiseksi. lisää kuivat aineet seoksena. Alusta taikina. Lisää öljy ja sekoita. Anna taikinan kohota 1/2 tuntia. Vaivaa. Leivo taikinasta 2 uunipellin mittaista leipää. Kohota. Voitele leivät öljyllä. Leikkaa poikkiviiltoja leipien pintaan. Kypsennä uunin keskiosassa 200-225 asteessa n. 12 min.

2 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!