lauantai 30. toukokuuta 2015

Opettajalle kiitos!

Esikoiseni sai tänään päätökseen esikouluvuotensa. Vuoden aikana eskarissa on touhuttu monenlaista ja tyttö on odottanut jokaista päivää. Opettaja on aivan ihana, lämmin ja sydämellinen, innovatiivinen, luova ja kekseliäs nainen, joka todella ansaitsee kiitoksen työstään! Kauhistus, kun ihan tätäkin kirjoittaessa meinaa itku tulla. Tunteikkaan kevätjuhlan jälkeen en saanut sanaa suustani, kun jo kyyneleet nousivat. 

Sydämellinen kiitos!

Opettajan taustan vuoksi ajattelin, että tällainen amerikkalaistyyppinen herkku, voisi miellyttää.


Lemon curdin tein Kinuskikissan ohjeella. Koska ohjeeseen tulee keltuaisia, "jouduin" tekemään valkuaisista marenkia. Jotka söinkin lähes heti... Ei mitään toleranssia niihin!

Mitä sinä annoit opettajalle/hoitotädille/kerho-ohjaajalle tänä keväänä?

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Hedelmäpavlova, suklaakakku ja vadelmamelba

Tänään hemmottelin äitiäni ja mummuani ensin lämminsavulohella, pinaattiperunamuusilla, parsakaalilla ja kermaviilikastikkeella. Kahvin kanssa tarjosin hedelmäpavlovaa, kinderpiirakkaa ja suklaakakkua vadelmamelballa. 

Pavlovan valmistin Valion ohjeella. Olen huomannut, että Valiolla on hyviä leivontaohjeita. Eräs ihana lukijani kyseli tässä jokin aika sitten pavlova-neuvoa mutta koska en ollut koskaan kokeillut kyseistä herkkua, en osannut auttaa. Asia piti korjata ja ottaa haltuun tämäkin ihana klassikko. Oih! Tämä luomus hävisi aivan kokonaan kahvipöydästä. Todella herkullista! Ei taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun tätä leivoin. Olen itse valitettavasti allerginen kaikille hedelmille, joten minun piti käyttää säilykehedelmiä mutta lopputulos oli silti erittäin maistuva. Koska lähes kaikki niistä olivat sokeriliemessä, huuhtelin ja kuivasin ne ennen käyttöä. Päälle ripottelin vielä sitruunankuoriraastetta, joka toi ihanaa kipakkuutta makunautintoon.


Suklaakakun ohje on Leivotaan -lehdestä 6/14. Vadelmamelba valmistetaan soseuttamalla 400-500 g vadelmia (muistathan keittää ulkomaalaiset vadelmat!) ja paseeraamalla siivilän läpi, ettei valmiiseen melbaan jää siemeniä. Sekoita joukkoon 2 dl tomusokeria.


Kinderpiirakan ohje on Tarun taikakakut -blogista. Olen valmistanut samalla ohjeella piirakkaa jo kolme kertaa. Tällä kertaa leikkasin palat aivan minikokoisiksi ja sovitin pinnan koristelunkin minipaloihin sopiviksi miniraidoiksi. Ihania suupaloja, joita voi käydä napsimassa jääkaapista pitkin päivää... Hih! Ai niin, jätin ohjeesta puolet sokerista pois ja korvasin lähes kaikki jauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Jaa miksi? No siksi, että ohjeessa sanottiin, että se tekisi pohjasta mehevämmän ja siksi, että ajattelin piirakan olevat hitusen vähemmän mahaa täyttävä tällä tavalla. Voikreemistä olen myös jättänyt joka kerta keltuaiset pois.

Hyvää äitienpäivää!