Olen aivan ihastunut Dr. Oetkerin porkkanakakkuun. Se on kosteaa, mehevää ja ihanan maistuvaa. Lisäksi se on erittäin helppo valmistaa. Ja minä en edes ole porkkanakakkujen suuri fani. Tai en ollut ennen tätä ennen. Teen sen kuitenkin gluteenittomana ja pähkinättömänä, joten tässä minun versioni siitä.
Gluteeniton porkkanakakku
Ainekset:
2 dl | sokeria |
1 ½ dl | ruokaöljyä, neutraalin makuista (rypsiöljy tms.) |
2 kpl | kananmunaa |
2 ½ dl | gluteenitonta jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | jauhettua kardemummaa |
2 tl | kanelia |
½ tl | suolaa |
4,5 dl | porkkanaa raasteena |
Tuorejuustokuorrute:
25 g | pehmeää voita |
100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
4 dl | tomusokeria (250 g) |
2 tl | vaniljasokeria |
Koristelu: Porkkanaa pitkinä lastuina tai oranssin ja keltaisen sävyisiä nonparelleja tms.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka.
Sekoita öljy ja sokeri kevyesti sekaisin vispilällä. Lisää kananmunat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kakku on valmis kun taikinaa ei tartu enää tikkuun. Anna kakun jäähtyä.
Kuorrute ja koristelu:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää jäähtynyt voi ja vaahdota ilmavaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mieleiseksi.
Tässä vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!