Vaniljajuustokakku
(Ohje n. 16-senttiseen vuokaan. Jos haluat tehdä isomman kakun, tee ohje kaksinkertaisena ja isompaan, noin 22-24 senttiseen vuokaan.)
Pohja
n. 100 g pipareita
n. 50 g voita
Täyte
2,5 dl kermaa (Flora Vispi)
1 prk (200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
3 liivatelehteä (vaikka itse jouduinkin käyttämään jauhetta)
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
Rouhittua vaniljaa vaniljamyllystä
(Tilkka maitoa)
Koristeluun pari palaa suklaata
Pingota n. 16-senttisen irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Murskaa piparit muruiksi. Sulata voi ja sekoita murskaan. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatteet pehmenemmän kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Notkista tuorejuusto maitotilkalla (n. 0,5 dl) Lisää tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri, -aromi ja vaniljaa myllystä. Yhdistä kermavaahtoon. Kuumenna n. 0,5 dl vettä ja sulata puristetut liivatelehdet veteen. Kun liivatevesi on vähän jäähtynyt, lisää se ohuenan nauhana massaan hyvin vatkaten. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin neljä tuntia.
Koristelua varten sulata mikrossa varovasti pari palaa suklaata. Laita sula suklaa pieneen minigrip-pussiin ja leikkaa kulma auki. Valuta pussin reiästä suklaata haluamallasi tavalla kakun päälle. Piparisydämen saat lohkomalla kukkapiparin paloiksi ja tasoittamalla reunat terävällä veitsellä.
Tyylikäs kakku. Tuota voisi kokeilla, kun sopii niin hyvin tähän jouluiseen aikaan.
VastaaPoistaPikku-mummu
Kannattaa kokeilla. :)
PoistaMä tein tätä ja jopa onnistuin :D Koristella en kerenny kun kakku syötiin melkein kokonaan heti kun nostin sen kaapista :D
VastaaPoista-Laura-
Hienoa! Hyvä, että maistui. :)
Poista