Suklaa-vaniljajuustokakku
Pohja:
200 g täytekeksiä
75 g sulaa voita
Täyte:
5 dl kermaa (käytän aina Flora Vispiä)
400 g (2 prk) vaniljatuorejuustoa
6 liivatetta
1,5-2 dl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
1-2 tl vanilja-aromia
1 rkl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata
Koristeluun maitosuklaata ja valkosuklaata
Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murska keksit ja yhdistä sulan voin kanssa. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle. Älä paina tiiviiksi, ettei pohjasta tule liian kova.
Laita 3 kpl liivatelehtiä pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja yhdistä se kermavaahdon kanssa. Jaa taikina tasan kahtia ja laita toinen puoli jääkaappiin odottamaan.
Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan veteen (n. 1 dl). Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se jäähtyneenä kermavaahto-tuorejuustoseokseen. Kun liivateseos on hieman jäähtynyt, vatkaa se ohuena nauhana seokseen. Sekoita hyvin ja kaada sitten seos vuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Odota pari tuntia, että alakerros on hyytynyt ja valmista sitten toinen kerros.
Laita loput 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään ja liuota ne sitten noin desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Ota jääkaapista odottamassa ollut kermavaahto-tuorejuustoseos. Lisää seokseen vanilja-aromi, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana seokseen. Kaada suklaakerroksen päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Anna hyytyä vähintään neljä tuntia mutta mieluiten yön yli. Poista kakku vuoasta ja koristele. (Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada se minigrip-pussiin ja leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois. Pursota pussista suklaanauhaa ympyräksi kakun päälle. Rouhi veitsellä lastuja valkosuklaata ja ripottele ne suklaaraitojen päälle.)
Oi toi kakku oli aivan ihanaa! :-)
VastaaPoista