sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Macig loop

Eräänä iltapäivänä surffailin netissä ja jostain (en muista enää mistä mutta ehkä mahdollisesti Facebookin Neulonta-ryhmästä) silmiini osui tämä linkki. Avasin sen ja innostuin heti. Hain pyöröpuikot ja lankaa työhuoneeseen ja seuraavat tunnit käytin katsoen Youtubesta Very pink knits -videoita ja kutoen pari naisten villasukkaa.

Eli Magic loop tarkoittaa tekniikkaa, jolla erimerkiksi villasukat voidaan kutoa pyöröpuikoilla. Kyllä! Sukat pyöröpuikoilla. Naisten sukat kudoin yksitellen mutta lasten sukkiin halusin jälleen nostaa vähän vaikeustasoa ja neuloinkin sitten kaksi sukkaa samaan aikaan. Ja edelleen pyöröpuikoilla.

Tämä oli täydellinen hetki innostua magic loopista, koska kaverilleni ja hänen pojalleen oli tulossa syntymäpäiväjuhlat eikä minulla ollut lahjaa valmiina.

Seuraavat sukat on jo puikoilla mutta tässä välissä kudon jotain muuta, josta kuulette sitten myöhemmin.


1. kuvassa tulossa on naisten sukat, yksi kerrallaan.
2. kuvassa kaksi lapsen sukkaa samaan aikaan.
3. kuva on kertomassa hienosta ajatuksestani tehdä raidoitusta, kun lanka tulee kerien molemmista päistä...

Tämän päivän synttärisankari (se enemmän täyttävä) sai kuukausi sitten pikkuisen tyttövauva, joka sai tänään kauniin nimen ennen synttäreitä. Myös hänelle käärin pakettiin pienin lahjan. Nämä sukat on tehty jo ennen joulua, joten ne on ihan perinteisellä tyylillä kudottu.Ja vielä yksi juttu. Tämä oli pakko leikata talteen ja jakaa teidän kanssanne:4 kommenttia:

  1. Toi neulominen auttaa laihdutuksessa ainakin sen verran että ei voi napostella illalla kun on molemmat kädet puikoissa kiinni :D

    VastaaPoista
  2. Oot kyllä ihan mahdoton näiden puikkojen kanssa =D Upeita sukkia taas! Ja kerrassaan mielenkiintoinen artikkeli Aamulehdestä, hih.

    VastaaPoista
  3. Neulominen toimii kyllä hyvänä korvikkeena iltanapostelulle, mutta noin muuten olen huomannut herkästi jumittuvani puikkojeni kanssa sohvalle (tai mihin vaan lähimmälle istuimelle, myös ulkoillessa!) ja vaatii todellista tahdonvoimaa nousta ja alkaa neulomiseen sijaan vaikkapa joogaamaan, että en oo ihan varma edistääkö neulominen niiltä osin paljonkaan laihdutushankettani. :D

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!