sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Itse tehty joulukalenteri


Tänä vuonna käsityömessuilta lähti mukaan mukaan Mauri Kunnaksen jouluinen muistipeli, jonka halusin piilottaa tyttöjen joulukalenteriin. (Pysyköön tämä salaisuutena meidän tytöille.) Ikeasta muutama vuosi sitten ostettu joulukalenteri oli kuitenkin liian pieni, että kortit mahtuisivat rasioihin. Yhden aamupäivän googlettelin, sain idean, jouduin luopumaan toteutusideasta ja sain uuden idean. Lopputulokseen olen äärettömän tyytyväinen! Onneksi en löytänyt helposti pieniä kirjekuoria valmiina, koska nämä itsetehdyt kuoret ovat tuhat kertaa sympaattisempia.


Kirjoitin tekstinkäsittelyohjelmalla kolmen lempijoululauluni sanat yhteen pötköön. Laulut ovat Sydämeeni joulun teen, Tulkoon joulu ja Joulumaa. (Tässä muutama lempijoululauluistani.) Olisi ollut kamalaa tuhlausta tulostaa paperi täyteen tekstiä ja sen jälkeen leikata siitä vinottain yksi neliö kirjekuoria varten. Minun piti siis saada käännettyä kuvankäsittelyohjelmalla sanat juuri oikeaan kulmaan, että yhdestä sivusta saisi kaksi neliötä ja kirjekuori oikein päin taiteltuna näyttäisi siltä, että tekstirivit olisivat suorassa.Kalenterin taustana on suuren pahvilaatikon kaksi sivua tuettuna ja ne on päällystetty kaksikertaisesti kaavapaperilla. Sitä oli muuten avaamaton rulla työhuoneen nurkassa... Tulipahan sillekin käyttöä. Koristeeksi pääsi niin ikään vuosia sitten edesmenneestä Tiimarista ostetut enkeli- ja tähtikoristeet.Kalenterin yläreunassa istuskelee kaksi söpöä poroa, jotka symboloivat kahta suloista tytärtäni. Vaikka esikoisen mielestään heillä itsellään ei kuulemma ole sarvia päässä. Muutenhan yhdennäköisyys on täydellinen...Kalenteri on kooltaan todella iso. Noin puolimetriä leveä ja korkeudeltaan reippaasti vielä enemmän. Se ei edes mahtunut paikkaan, johon sen alunperin suunnittelin. Pitänee siis keksiä taas varasuunnitelma. Kovasti on kalenteri jo huomiota tyttöjen kesken herättänyt. Onko se tyhjä vai onko siellä jo jotain sisällä? Miten ne yllätykset sinne menevät? Kuka ne sinne laittaa? Mitä sieltä tulee löytymään?! Nii´in, ei voi tietää. Olkoon tässä paikka ihanalle lapsen oman mielen satumaailmalle.Tämä muistipelin kortteja tytöt tulevat löytämään joulukuun ajan kalenteristaan. Älkää kertoko heille! (Äskön meinasi jo käydä hullusti, kun esikoinen hiipi selän taakse tätä kirjoittaessani.)4 kommenttia:

 1. Hurmaava kalenteri!
  Nauttikaa joulun hiipivästä odotuksesta ja lämmin tuulahdus vielä täältä etelän oliivipuun alta!

  VastaaPoista
 2. Ihana kalenteri! :) Meiltä ei ihme kyllä löydy kyseistä peliä vaikka itseni jonkin asteiseksi Kunnas-faniksi laskenkin. Meillä lapset uskovat, että joulukalenterin luukut käy öisin täyttämässä tonttu ja kovasti sitä sitten ihmetellään ja arvuutellaan, että miten tonttu pääsee öisin sisälle. Lasten mielikuvitus on kyllä rajaton. :) Ihanaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Meillä kanssa lapset ajattelee, että tonttu tuo lahjat. Ajatus on lähtenyt heistä itsestään enkä ole sitä sitten hennonut oikaista. Välillä kysellään, kuka ne sinne laittaa ja olen vain vastannut, että "niin, kukahan se voisi olla". :)

   Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!