lauantai 26. tammikuuta 2013

Synttäriherkkuja

Pikkuruinen, vastasyntynyt vauvani täytti tällä viikolla vuoden! En muista olleeni näin huono matikassa mutta en silti ymmärrä, miten se on mahdollista. No kun näin nyt sitten mukamas on, juhlimme yksivuotiasta sukulaisten ja kummien kanssa. Aikaisemmin testaamani appelsiini-suklaakakku pääsi nyt kruunaamaan pöydän. Lisäksi tarjolla oli mokkapaloja ja mariannetiikerikakkua. Tiikerikakun kuorrutin maito-tomusokerikuorrutteella, koska edellisellä kerralla kakkuni epäonnistui ja jouduin peittämään sen kamalan ulkomuodon kuorrutteen alle. Kuorrutus kuitenkin houkutteli vieraita maistamaan kakkua niin, että se hävisi pöydästä lähes kokonaan. Jälleen kerran kuorrute toimi ja kakusta, joka oli tällä kertaa puolet isompi kuin viimeksi, hävisi yli puolet. Hienoa! Tosin kuorrute ei tällä kertaa kylläkään ollut se pelastava tekijä vaan paremminkin se epäonnistunut osuus. Lisäksi pöydästä löytyi vielä Pätkisfudgeja, jotka keitin vielä eilen makeaksi lisäksi pöytään. Fudgeistahan löydätkin enemmän juttua aikaisemmasta päivityksestäni.


Olen lähes poikkeuksetta tarjonnut aina coctailpiirakoita, jos on ollut yhtään aihetta kahvitteluun. Nyt päätin jättää piirakat pois ja kokeilla jotain ihan uutta. Ajatukseni oli täyttää ruissipsejä/Palttoon nappeja ja sen vuoksi avasin googlen ja aloin etsiä sopivia täytevaihtoehtoja. Täysin tapojeni vastaisesti (heh) ajatus taas vähän karkasi käsistä ja lopulta pöydässä oli lajitelma erilaisia leipäpaloja täytteineen. Pälkäneen ruislimpun päälle pääsi kylmäsavuhärkätahna, paahdetun paahtoleivän päälle katkaraputahna (toast skagen) ja saaristolaisleivän päälle kylmäsavulohitahna. Enempää en valitettavasti voi tahnoista kertoa, koska en muista, mitä kaikkea muuta niihin laitoin. Yhdistelin melkoisen montaa ohjetta. No jokaisessa on ainakin maustamatonta tuorejuustoa. Lisäksi käytin smetanaa, majoneesia, piparjuurituorejuustoa, tilliä, sipulia ja purjoa. Jossain taisi olla myös chiliä, pippuria ja valkosipulijauhetta. Ehkä... Enkä tietenkään kaikkia samassa tahnassa. Toast skagenista tuli ihan oma lempparini. Nam!

Jokin aika sitten tutustuin rieskarulliin. Ne on älyttömän helppoja ja nopeita tarjottavia kahvipöytään. Tarvitset vain Fazerin rullarieskaa ja esimerkiksi pippurituorejuustoa, meetwurstia ja sipulia. Sitten vaan aineet sekaisin, levitetään rieskan päälle ja kääritään rullalle. Folio tai kelmu päälle ja jääkaappiin. Ennen tarjoamista folio/kelmu poistetaan ja käärö leikataan annospaloiksi. Juuri tätä meetwurstiversiota oli nytkin tarjolla. Toisesta rullasta löytyy lohta, purjoa (muistaakseni...) ja ruohosipulituorejuustoa. Näitä tein ensimmäisen kerran ja hyviä olivat. Tarkoitukseni oli tehdä tonnikalarullia mutta mieheni väittää kiven kovaan (tästä käymme vielä neuvotteluja...), että olin kirjoittanut kauppalappuun lohta vedessä, kun tarkoitukseni oli kirjoittaa tonnikalaa vedessä. Mutta onni onnettomuudessa, lohirullat olivat erittäin hyviä. Taidanpa tehdä jatkossakin niitä. Pöydässä oli vielä pizzarullia äitini ohjeella tehtynä mutta niistä minulla ei ole kuvaa otettuna. Pizzarullan sisässä on kinkkua, juustoa ja tomaattimurskaa ja ne on kääritty pizzataikinan tapaiseen taikinaan vähän kuin dallaspullat. Vai texaspullat...



4 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!