torstai 19. syyskuuta 2013

Kaverisynttärit


Esikoiseni kaverisynttäreitä juhlittiin muutaman ystävän kanssa vähän jälkijunassa äidin työkiireiden vuoksi. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Löysin jo varsinaisille synttäreille kivan tuntuisen ohjeen mutta en testannut sitä vielä silloin. Nyt synttärivieraat saivat kuitenkin näitä Banaani-kinuski kuppikakkuja. Ostin jokin aika sitten Tupperwaren ExtraChefin ja sillä näiden kuppikakkujen tekeminen on superhelppoa.

Kuva lainattu Tupperwaren nettisivuilta.

Ohje löytyy maku.fi-sivustolta.

Banaani-kinuskicupcake

2 kpl banaania
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelia
1 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl kinuskikastiketta

Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kinuskikastiketta
0,5 dl tomusokeria

pinnalle nonparelleja/strösseliä

Soseuta banaanit (ExtraChefin leikkuu terällä. Vaihda sekoitusosa.) Sekoita joukkoon vehnäjauhota, kaneli, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää fariinisokeri, kinuskikastike ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi taikinaksi (vetämällä muutama kerta nopeasti ExtraChefillä). Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita kuorruteainekset sähkövatkaimella ja nosta hetkeksi jääkaappiin viilentymään. Kuorruta jäähtyneet cupcaket ja koristele juuri ennen tarjoilua. Säilytä viileässä.

Mansikkajäätelökakku

Kakkuna toimi näillä synttäreillä mansikkajäätelö, jonka survoin 3 litran silikonivuokaan kakun malliseksi. Jäätyneen "kakun" koristelimme esikoisen kanssa ranskanpastilleilla.

1 kommentti:

  1. hyvä idea toi jäätelökakku:)taidan itse käyttää sitä tulevaisuudessa lasten synttäreillä:)t:Kirsi

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!