keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Tex mex -munakaspiiras

Hurjaa! En ole päivittänyt tänne mitään lähes kahteen vuoteen! Paljon olen leiponut ja laittanut reseptejä säästöön mutta tänne asti en ole niitä saanut. Osasyynä saattaa illan Blogger-applikaation toimimattomuus ja siten hankala postaaminen. Tai sitten vain oma saamattomuuteeni. Katsotaan, meneekö seuraavaan postaukseen taas kaksi vuotta vai parantaisinko tapani...

Instagramista löydät leivontakuviani nimellä @emiliaminik. Tervetuloa seuraamaan!



Tämä resepti on hyvä syy palata takaisin tänne. Keksin tämän ehkä noin vuosi sitten (tai ehkä siitä on jo kauemmin) ja sen inspiraationa toimi herkullinen nachovuoka. Tätä reseptiä olen jakanut paljon ystävilleni ja tuttavilleni ja vihdoin sain sen tänne, hieman helpommin jaettavaksi. Jätä kommentti, kun kokeilet tätä ja kerro, miten onnistui ja millaisen vastaanoton se sai.

TEX MEX -MUNAKASPIIRAS

400 g jauhelihaa
1 purkki salsaa (tulisuus oman mielen mukaan)
1 pss tacomaustetta
2-3 paprikaa
150 g juustoraastetta
Nachoja
Suolaa
Pippuria
(1 prk GoGreen papusekoitusta)
12 kananmunaa

Suikaloidaan paprikat ja pilkotaan purkillinen papuja (nämä voi jättää myös pois).


Paista pannulla jauheliha. Lisää joukkoon suolaa, pippuria, tacomauste ja salsakastike. 
Lisää joukkoon myös paprikat (ja pavut). Anna hetki hautua ja nesteen haihtua hieman. Kaada tämä kaikki leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. 

Sekoita 12 kananmunaa kulhossa niin, että rakenne rikkoutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kananmunat täytteen päälle. Sekoittele hieman, että sekä kananmunaa että täytettä on pellillä tasaisesti. Murskaa päälle muutama kourallinen nachoja ja ripottele päälle juustoraaste. 

Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Piiras on valmis, kun kananmunat ovat hyytyneet leikattavakst. Voidaan tarjota kylmänä tai lämpimänä.


2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvää ja helppo resepti, kiitos vinkistä! ❤️

    VastaaPoista
  2. Onko sinulla jotain menekki arviota tälle, monelleko suurpiirteisesti riittää? ��

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!