lauantai 30. kesäkuuta 2012

Prinsessan kimallusta

Tänään valmistin jotain ihanaa: PRINSESSAMEKON! Kävin eilen penkomassa Eurokankaan palalaareja mukaan tarttui vaaleanpunaista joustista, vaaleanpunaista trikoota, vaaleanpunaista kimallepaljettikangasta ja vauvalle raidallista velouria, joka on väriltään... ruskea-valkoraidallista. Niin ja pakalta ostin vielä tylliä. Vaaleanpunaista.

Jo ostaessa tiesin, että paljettikankaasta teen jonkun kivan prinsessajutun esikoiselleni mutta muuten suunnitelma oli hyvin avoin. Ostoksilta tultuani löysin postilaatikosta myös uuden Ottobrelehden, jonka olin tilannut. Ei siis uusin numero.

Tänään sitten nostin aamupäivällä kankaat esiin ja aloin pohtia. Selain myös tilaamani Ottobren ja löysin sieltä kivan näköisen mekon, joka oli prinsessatyylinen. Myös esikoiseni sanoi, että "tee äiti tuollainen". Päätin tehdän mekon yläosan sen mekon kaavalla ja alaosan freestylena. Lopulta mekossa ei kuitenkaan ole yhtään suoraa Ottobren kaavalla tehtyä osaa vaan kaikki on omasta päästäni. Takakappaleet muutin vetoketjullisista nepparillisiksi ja etukappaleenkin tein kahteen kertaan, kun alkuperäisessä olleet laskokset eivät muotoutunet trikoosta hyviksi, joten siinä meni sekin kaava. Kokeilin muuten ensimmäistä kertaa pääntien ja kädeteiden huolittelua trikookaitaleella ja niistä tulikin kivat. Nyt uskallan käyttää sitä myös seuraavassa projektissani. (Ehkä seuraavassa. Tai sitten se on sitä seuraava.)

Mekon alle tein vielä alushameen, jossa on parhaimmillaan viisi kerrosta tylliä.

Kuvissa yläosa näyttää valkoiselta mutta on siis vaaleanpunaista trikoota. Mekko saa ehkä vielä joskus jonkinlaisen vyön, koska siitä tuli vähän reilu leveydeltään.


Asiaan kuuluvan rekvisiitan kanssa.On vielä pakko lisätä, että ruusut ovat prinsessan itsensä vaatimat. Hän näytti, että "laita tähän vielä ruusuja. Kolme. Tai neljä." Vaatimattomina päädyimme viiteen.


5 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana unelma ;)Taas kerran totean että multa puuttuu se tyttö!
  -Soikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sä saat tulla kyllä leikkimään prinsessaleikkejä meidän tyttöjen kanssa. ;)

   Poista
 2. Onpa todella hieno prinsessamekko!

  VastaaPoista
 3. Kyllä nyt kelpaa leikkiä prinsessaleikkejä kun on noin nätti mekko.

  VastaaPoista
 4. "Esikoinen" käyttää varmasti tätä toivomusmekkoa tosi paljon. Tuo trikoinen yläosa ja malli on mukava päällä ja silti ihanan prinsessamainen.

  Pikku-mummu

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!