keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tilauskakku


Hui! Viime viikolla sain ensimmäistä kertaa pyynnön leipoa tilauksesta juustokakun. Hetken pohdittuani päätin tarttua haasteeseen. Eihän siinä periaatteessa ole mitään erikoista perusleipomiseen verrattuna mutta kyllä se vaan ihan uuden jännityksen tuo, kun tietää, ettei itse ole syömässä sitä kakkua. Toiveena oli raparperijuustokakku (vähän tähän tyyliin) ja koristeluun oli hyvin vapaat kädet.

Pohjana käytin tällä kertaa mansikkatäytekeksejä ja täytteessä oli raparperikiisseliä, sitruunamehua (johon sulatin liivatteet), kananmunan valkuaista tuomassa kuohkeutta (opin tämän Baileys-kakkuja tehdessäni) ja juuri ostamaani vanilja-aromia, jota en ollut ennen käyttänyt.

Kakku meni pojan syntymäpäiväjuhliin, joten rajoittuneesti jätin koristelusta vaaleanpunaisen värin pois. Hyi minua suppeasti ajattelevaa leipuria! Sopivasti juuri samalla viikolla Ullan unelma oli toimittanut minulle uuden lelun, eli silikonimuotin, jota pääsin heti kokeilemaan.

Kakku tultiin noutamaan minulta kotoa ja kyllä jännitti odottaa palautetta siitä. Lopulta sen sain ja kakku oli ollut maistuva ja mieleinen sekä toivotusti riittoisa. Huh ja jee!

Tässä uudella muotilla tehtyjä suklaakoristeita.


1 kommentti:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!