keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Lakufudgeja

Kauppoihin on ilmestynyt ihania joululeivontalehtiä myyntiin. Selasin yhden läpi lehden, jossa ei valitettavasti olla niin paljon mielenkiintoisia ohjeita, että olisin halunnut sen itselleni mutta silmiini osui lakritsifudgejen ohje. En lukenut ohjetta tarkemmin, kun ajattelin kokeilla omaa sovellusta hyväksi koetulla Pirkan reseptillä. Ja ei kun fudgen keittoon. Laitoin mausteeksi 1 dl Pirkan lakritsikastiketta, joka on mielestäni maultaan parasta lakritsikastiketta mutta fudge ei jähmettynytkään olleenkaan vaan jäi venyväksi. Kaavin sen uudestaan kattilaan, keitin vähän lisää ja lisäsin 1 dl O'hoj Hard topping -kastiketta. Tämä kastike kovettuu kylmässä ja ajattelin sen parantavan fudgen rakennetta. Niin tapahtuikin ja massasta tuli juuri oikeanlaista mutta mausta vähän liian vahva minun makuuni. Vaatii siis vielä vähän kehittämistä. Mutta kyllä nämä syötyä tulee...



Toimisikohan muuten se ylijäänyt lemon curd fudgemassan kanssa...? Sain juuri idean!

1 kommentti:

  1. Vilkuilin pikaisesti kaikki postaukset läpi ja tykkäsin! Herkullisia reseptejä ja nättejä käsitöitä. Muutama resepti menee taatusti kokeiluun. :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!