Omenakompotti konjakilla
6 isoa omenaa
2 rkl sitruunamehua
4 rkl sokeria
2 rkl fariinisokeria
3 rkl konjakkia
2 rkl vettä
4 tl vaniljasokeria
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat alle sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kaada kuutiot kattilaan ja pirskota päälle sitruunamehu heti, ettei omenat tummu. Lisää joukkoon sokerit, vesi ja konjakki. Keitä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes omenakuutiot ovat juuri ja juuri pehmeitä. Sekoita varovasti pari kertaa kiehumisen aikana. Jäähdytä. Sekoita varovasti joukkoon vaniljasokeri. Kaada lasipurkkiin. Tarjoile vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä.
Ja kaupan päälle vielä muutama kukkakuva.
Näyttää hyvältä :P Mihin käytät valmiin kompotin? Säilyisikö pidempäänkin, vaikka kuukausia?
VastaaPoistaKäytin kompottia vaniljajäätelön kanssa mutta alkuperäisessä ohjeessa luki, että sitä voisi käyttää mm. possuruokien kanssa. Säilyvyydestä en osaa valitettavasti vielä sanoa enempää mutta uskoisin sen säilyvät pidempäänkin.
PoistaHerkullisen näköistä...oot varmaan tehnyt monen monta annosta, koska pullo on hyvin vajaantunut!!
VastaaPoista-kummitus