sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Ensimmäiset sokerimassakakutKuten otsikko kertoo, tein vihdoin ensimmäiset sokerimassakakkuni. Kyllä, en todella ole ikinä ennen edes käsitellyt sokerimassaa. En ole koskaan tykännyt tehdä enkä syödä täytekakkuja. Juustokakut ovat aina olleet enemmän minun mieleeni ja niitä onkin tullut tehtyä elämän aikana kymmeniä. Pikkuhiljaa olen nyt kuitenkin tutustunut uudenlaisiin täytevaihtoehtoihin ja samalla halu kokeilla täytekakun leipomista on kasvanut. Esikoiseni syntymäpäiville kokeilin Kinuskikissan fudgekakkua, johon päällinen tehtiin itse fudgekarkeista tehdystä massasta. (Pitääkin tehdä siitä oma postaus...) Kakusta tuli älyttömän hyvä, joten uskalsin kokeilla jo myös sokerimassaa. Viikko sitten sain ihanan ystäväni kylään sattumalta hänen syntymäpäivänään ja halusin yllättää hänet täytekakulla. (Kuva viimeisenä.) Tykkään itse todella paljon pilkuista, olen suorastaan pilkkuhullu, joten kakusta taisi tule enemmän tekijänsä näköinen. Kakussa oli suklaapohja ja täyte kermavaahdosta, suklaavanukkaasta ja vaniljakreemijauheesta. Lopputulos oli todella hyvän makuinen, joten viikko sen jälkeen tein ihan samaan tapaan isänpäiväkakun vietäväksi oman isäni luokse isänpäivälounaalle. Erona vain se, että isänpäiväkakkuun laitoin toffeevanukasta. Edelleen erittäin hyvä maku. Kertonee jo paljon, että kolme aikuista ja kaksi lasta söivät kakusta 3/4.


Tekstit on kirjoitettu elintarviketussilla.  


Mikä on sinun lempi sokerimassamerkkisi? Pilkkukakun tein Ullan unelmasta tilatulla massalla ja isänpäiväkakkuun käytin Dr. Oetkerin massaa. Jälkimmäinen oli todella pehmeää ja se repesi helposti ohueksi kaulittuna. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä erilaisista sokerimassoista kommentteihin.


Tässä vielä aivan ensimmäinen sokerimassalla kuorruttamani kakku. Mustan massan värjäsin itse pastavärillä. Samoin tein toisen kakun sinisen massan. Ehkäpä minustakin tulee jonkin sortin täytekakuntekijä vielä.


Rauhallista isänpäivän iltaa kaikille lukijoille! 💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!