tiistai 5. tammikuuta 2016

Home made kebabItse tehty kebab. Kuuli sellaisesta herkusta joskus mutta vasta viime syksynä "tartuin härkää sarvista" ja kokeilin itse valmistaa sitä. Lopputuloksesta tuli niin herkullista, että nyt on tehtävä lisää. Yhdestä satsista syö yksi perhe kolme kertaa ja valmiit pötköt voi pakastaa myöhempää herkuttelua varten. Olen koonnut oman ohjeeni useita ohjeita yhdistämällä ja kirjoitan nyt tänne ohjeen muistiin , ettei sitä enää tarvitse etsimällä etsiä.

Itse tehty kebab

2 kg jauhelihaa (rasvaa väh. 20%)
50 g suolaa
0,5 dl jauhettua mustapippuria (tai vähemmän, jos ei halua kovin tulista)
1-2 tl paprikajauhetta
(1 rkl öljyä)

Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneella noin puoli tuntia, kunnes jauhelihan rakenne on selkeästi muuttunut ja massa tiivistynyt. Huomaat selvästi, kun lihan rakenne alkaa muuttua säikeiseksi ja tiiviiksi. Painele vielä lihaa käsin kulhossa, että kaikki ilmakuplat poistuvat lihasta.

Valmis massa näyttää tältä:


Jaa massa kolmeen osaan ja muotoile pötköiksi. Voit iskeä tässä vaiheessa lihaa vielä alustaa vasten, jotta ilma varmasti poistuu.


Kiedo pötköt tiukaksi paketiksi ainakin kahden foliokerroksen alle. Tässä kohtaa kannattaa katsoa, että folion saumat tulevat lihapötkön päälle, ettei lihasta valuva rasva vuoda uunissa pitkin peltiä (vaikka se ei vaarallista olekaan). Paista kebabia uunissa 100 asteessa 4 tuntia. 


Anna vetäytyä hetki ja jäähdytä sen jälkeen liha jääkaapissa täysin viileäksi (seuraavaan päivään). Vuole juustohöylällä tai terävällä veitsellä lihasta ohuita siivuja ja lämmitä ne voinokareen kanssa pannulla. Nauti lempilisukkeittesi kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköstä ruokaa, nam. Olen kerran tehnyt myös kebabia itse.

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!