lauantai 7. heinäkuuta 2012

Pöllöä


Tein toukokuussa vauvallemme pöllöhaalarit, joihin pöllökuoseja rakastava ystäväni ihastui ja pyysi minua tekemään samanlaiset hänen vauvalleen, joka on vielä syntynyt samana päivänä kuin meidän vauva. Toimitusaika oli jokseenkin pitkä mutta lopulta haalarit valmistuivat ja muuttivat uuteen kotiin.

Haalarin valmistumisesta hidastutti moni asia. Ensin piti tilata pöllökangas. En viitsinyt tilata sitä ihan heti, koska halusin miettiä jotain muutakin samaan tilaukseen. En ole nähnyt tätä kangasta missän muualla kuin Ompelun ihanuudessa, joka on muuten minun lempi nettikangaskauppa! Kun vihdoin sain kankaan, joka on siis collegea, minulla ei ollut neppareita. Kun sitten sain nepparit, ei ollut oikean väristä resoria. En halunnut laittaa ruskeaa resoria vaan joko limen/oliivin vihreää (tuon yhden pöllön väristä) tai sitten turkoosia. Kerran kävin sellaista jo etsimässä lähikangaskaupasta mutta en löytänyt. Löysin kyllä mieleistä monestakin nettikangaskaupasta mutten viitsinyt pelkkää resoria tilata. Lopulta kuitenkin tuli tarpeeksi tilattavaa taas kaupasta (muistaakseni jälleen Ompelun ihanuudesta?), jossa oli tuota resoria ja samalla sopivan värinen lanka ja sain vihdoin haalarit tehtyä.

Kaava on Ottobresta mutta muokkasin sitä niin, että siinä on nepparit vetoketjun sijasta ja lahkeissa resorit. Pitkillä resoreilla on kätevä säädellä haalarin pituutta vauvan kasvaessa. Yläosa on koon 74 haalarista mutta lahkeita muokkasin, ettei niistä tule resorin kanssa liian pitkät. Haalareiden uusi käyttäjä olikin kasvanut  huomasti sitten viime näkemän, joten onneksi päädyin kokoon 74 koon 68 sijasta.

Pitää muistaa ottaa kuva vauvoista vierekkäin, haalarit päällä. Supersöpöä!

Tämä kangas on aivan yli-ihanaa!

P.s. Sattui jälleen hyvä tuuri kankaiden "kohdistusten" kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä ihana! Ja kangaskin on tosi kivaa! Täytyykin laittaa korvantaakse, kun ensi kerran ompelun ihanuudessa käy ostoksilla :)

    VastaaPoista
  2. Ihana! :)
    Miulla tästä pinnkiversiosta huppari! :)
    Ja yhtä hupparia kasaan nyt loppujämistä ja violetista kollarista :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!