lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vaaleanpunainen prinsessaleikkimökki


Meillä on meneillään leikkimökkiprojekti. Ostimme tytöille alkukesästä leikkimökin mutta suurimman osan kesästä siellä on leikkinyt vasta iskä. Kolmevuotias (pitänee oppia kohta jo kutsumaan häntä nelivuotiaaksi) ei halunnut leikkiä siellä, kun se oli maalaamaton ja kalustamaton ja viimepäivinä siellä ei ole voinut leikkiä, kun se on juuri maalattu. Nyt kuitenkin mökki on vihdoin sisältä maalattu ja kalusteet on muutettu paikalleen. Tänään juhlimme odotetut leikkimökin avajaiset. Esikoinen kertoi vieraslistan sekä luetteli tarjottavat. Äiti toteutti ja hauskaa oli! Sääkin oli ihan varta vasten tilattu aurinkoiseksi ja sitä se todellakin oli. Tänä kesänä se ei ole ollut itsestäänselvyys.

Mökin on tehnyt käsityönä vanha, Pohjanmaalainen mies. Mökki matkasi peräkärryssä piiitkän matkan ja pääsi lopulta ilmojen halki kurottajalle nostaen sekä pumppukärryillä vetäen paikalleen. Ulkomaalaus on vielä kesken, koska tänä kesänä ilmat eivät ole juuri maalausta suosineet.

Pääsin myös testaamaan ihan uutta juttua. En nimittäin ole ikinä ommellut verhoja mutta nyt pääsin testaamaan sitäkin ompelemalla prinsessaverhon leikkimökkiin. Kankaan valitsi esikoinen itse eikä valinta ollut ollenkaan yllättävä.

Hella ja hylly vielä puuttuvat mökistä. Onneksi esikoisen syntymäpäivä lähestyy niin pakettiin voidaan pakata vaikka se hella.

Seinäväri on esikoisen itse valitsema. Hän lähti kaksin isänsä kanssa maalikaupoille. Ensin tyttö olisi kuulemma valinnut niin haalean vaaleanpunaisen, että se näytti lähinnä valkoiselta mutta myyjä ja iskä olivat suostutelleen tytön hieman tummempaan sävyyn. Mielestäni valinta on oikein onnistunut ja supersuloinen meidän prinsessallemme. Toivotaan, että kuopuskin tykkää väristä, kun kasvaa leikkimökki-ikään...


Puutarhaankin on auennut uusia kukkia.

Lilja
Verikurjenpolvi

Pikkuprinsessa

Pensasruusu. Oikeaa nimeä en tiedä mutta tämä on ihana.

Kuunliljan vaatimaton mutta läheltä katsoen hyvin kaunis kukka


2 kommenttia:

  1. Ihanan vaaleanpunainen leikkimökki. :) Tuo pensasruusu muistuttaa tosi paljon pionia.

    VastaaPoista
  2. Tuossa kuvassa se tosiaan muistuttaa pionia, kun on monta kukkaa noin yhdessä. :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!