lauantai 21. heinäkuuta 2012

Tissis nro 2 ja bambeja

Ensimmäinen tissis oli niin kiva ja sitä on tullut käytettyä paljon, että halusin tehdä toisenkin. Tämäkään tuskin jää viimeiseksi. Minulla ei ole mitään pallokuvioista ennestään enkä ole koko kuviosta ikinä tykännyt mutta nyt on jotain tapahtunut ja kevään ja kesän mittaan meille on rantautunut pallokankaita muutamassakin värissä. Tämä on ensimmäinen pallokuvio itselleni ja olen jo aivan rakastunut!

Tilasin kangasta 110 senttiä, että saan tissiksestä pidemmän, mekkoversion. Kangas oli kuitenkin niin kapea, että osien leikkaaminen ja kankaan riittäminen tuotti todella päänvaivaa. Leikkasin kangasta lähes kaksi tuntia ja siltikin jouduin vielä kaventamaan helman alaosaa, että leveys riitti.Kuvion kohdistuksiin ei kyllä sitten enää riittänyt kangas eikä hermot. Hihoja parantelin edellisestä ja niistä tuli kivat. Hiha ns. loppuu ennen kainaloa eikä siten "pussita" kainalossa. Onneksi olin suunnitellutkin tekeväni lyhyet hihat, sillä yhtään pidempiin ei kangasta olisi riittänytkään.
Teimme pienen kesälomareissun perheen kesken ja tutustuimme mm. seuraaviin eläimiin.

Strutseja.

"Bambeja."

Todella kaunis eläin.

Kaksi pupua "taisteli" siitä, kumpi saa tyttäreni syöttämätruohot.

Pupuhäkissä oli myös monta aivan pientä ja supersuloista pupun poikasta.

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva tissis, mikä on varmaan kovin yllättävää kun nämä palloversiot on tähänkin asti miellyttänyt mun silmää kaikkein eniten.

  VastaaPoista
 2. Kiva on täytynee itsekkin koittaa tehdä tuollaisella leveämmällä kaitaleella tuo kanttaus. näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Todella kiva tissis! Kivat nuo hihat. :)

  VastaaPoista
 4. Nää tissikset on niin kivoja,pitäisköhän itsekin yrittää :)

  VastaaPoista
 5. Kiva tissis. Mulla on samaa kangasta odottamassa omaa tissitä varten!

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen jotenkin ihastunut noihin pallotissiksiin ja sellaisen suunnittelen itsekin vielä tekeväni, kunhan vain rohkaistuisin ompelemaan itselleni.

  VastaaPoista
 7. Tykkään! Pallotissikset on ihania!

  VastaaPoista
 8. Onpas hieno tissis :) ihan kyllä uus sana mulle! Ja siis toi pallokangas on ihana!

  VastaaPoista
 9. Muakin on kovasti ruvennut miellyttään pallokuosit. Tämä musta-valkopallotissis näyttää tosi kivalta ja raikkaalta. Mulla on noiden hihojen kanssa tuossa edessä myös ongelmaa. Melkein kaikkia kaavoja joutuu muuttaan tuosta hihan etualaosasta.

  VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!