keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kirjoneulebody


Pitkästä aikaa! Me&i:n kaudenaloitus on vienyt niin paljon aikaani, etten ole ehtinyt tehdä juuri mitään käsitöitä. Viimeksi vihjasin, että jotain on kuitenkin tulossa ja nyt se on viimein valmis ja olen lopputulokseen hyvin hyvin hyvin tyytyväinen ja rakastunut.

Ohje on Dropsin sivuilta. Lanka on puuvillaista Dropsin Safran-lankaa Tapion kaupasta ja 2,5 Knit Pron puikot Lankakauppa Kujeesta.

Tilasin varta vasten tätä työtä varten uudet pyöröpuikot mutta toisen puikon metallikiinnityksessä oli jokin virhe ja puuvillaisen langan säikeet jäivät jatkuvasti kiinni metallin reunaan ja kutominen niillä oli todella hankalaa. Jokainen silmukka piti auttaa yksitellen metallireunan yli. Lopulta silmukoiden jumittaminen aiheutti sen, että toinen puikko katkesi. Laitoin viasta viestiä Lankakauppa Kujeeseen ja sain vastauksen parissa tunnissa ja uudet puikot saapuivat minulle postitse parissa päivässä. Mukana kuoressa oli vielä suklaakarkki. Ihanaa palvelua. Suosittelen! Uudet puikotkin toimivat hienosti.

Ohjeessa mainittu ruskean langan määrä oli "vähän" yläkanttiin, koska minulle jäi lankaa yli lähes kaksi kerää. Eli siis lähes puolet kokonaismäärästä. Lanka on aivan ihanan pehmeää, joten eiköhän nekin ylijäämäkerät löydä vielä paikkansa.

Korvasin ohjeessa manitut napit Prymin neppareilla, koska mielestäni napit ovat epäkäytännölliset bodyssa.
Vasemman alalaidan kuva vastaa parhaiten todellisuutta bodyn värien osalta.

Lisäys 10.4.: Body on ollut ahkerassa käytössä ja sitä myöten pesussa useita kertoja mutta lanka on edelleen kuin uutta eikä käytön merkkejä näy missään. Body on pitänyt muotonsa ja lanka värinsä. Upeaa lankaa!! Tästä tulen kutomaan vielä paljon!

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! Ja vieläpä ihanan värinen! Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 2. No on kyllä niin ylisuloinen ♥

  VastaaPoista
 3. Todella ihana! En ole ennen nähnyt kenelläkään neulottua bodya, loistava idea. :)

  VastaaPoista
 4. tämä on ihana!! harmi kun meillä ollaan juuri siirtymässä pois bodyjen käytöstä, muuten tekisin tällaisen meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Uskoisin, että ohje on helppo muokata paidaksi. Jättää vain alaosan neulomatta ja tekee tilalle resorin. Dropsin sivuilla muuten taisi olla myös vastaavia ohjeita paidalle. ;)

   Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!