sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku suklaakannella

Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä! 

Saimme pääsiäissunnuntain vieraaksi tätini perheen ja sehän on oikein hyvä syy kokeilla uutta juustokakkureseptiä. Jo edellisestä kokeilustani lähtien olen halunnut kokeilla aprikoosin ja valkosuklaan yhdistelmää juustokakussa, koska se oli niin hyvää jouluksi tekemissäni valkosuklaa-aprikooseissa. Värienkin puolesta se on mitä parhain pääsiäiskakku. 


Koska kaupoista ei löydy nykyisin valmista aprikoosisosetta (vauvan sosetta), piti sose tehdä itse keittämällä kuivattuja aprikooseja. Pohjana Pirkan Danielakeksiä, täytteessä perus juustokakkuresepti sulatetulla valkosuklaalla ja aprikoosisoseella ja kiilteenä soseesta valmistettu aprikoosimehu. Ensimmäistä kertaa ikinä minulle meinasi käydä tosi iso moka. Sain kakun jääkaappiin ja rupesin siivoamaan jälkiäni kunnes huomasin pöydällä mukin. Ihmettelin, että mikä vesimuki se siinä on. Liivatevesi!! Äkkiä kakku kaapimalla takaisin kulhoon, liivate sekaan ja kakku takaisin vuokaan. Kakussa piti olla hienot spiraaliraidat aprikoosista mutta tässä säätämisessä raidat kyllä katosivat. Eivätkä ne nyt niin hienot olleet alunperinkään. En lisännyt kakkuun sokeria, koska valkosuklaa ja aprikoosit olivat niin makeita. Vähän sitä olisi kuitenkin ehkä voinut olla. Maku oli mukavan pehmeä mutta itse olisin toivonut makua vähän lisää. Ulkonäköön olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen.

Koristelussa käytin ensimmäistä kertaa Candy Melts -suklaata, jonka tilasin Ullan unelmasta jo tammikuussa edellistä kokeilua varten. Suklaan rakenne oli huomattavan erilaista verrattuna tavalliseen levysuklaaseen. Suklaa oli paljon taipuisampaa ja se alkoi jähmettyä jo huoneen lämmössä eikä levinnyt pursottaessa. Siitä valmistetut koristeet myös kestivät huoneen lämmössä kakun tarjoilun ajan. Maku ei ole yhtä hyvä kuin levysuklaassa mutta ihan ok silti. Valkosuklaarullat ovat Pandan valkosuklaata (samaa kuin kakussa käytetty suklaa) ja rakenteen eron huomaa jo ihan silmällä. Rullissa suklaa on levinnyttä ja kannessa hienosti ohutta. Koristelun idea on Kinuskikissan sivuilta.

Kylkeen piti vielä tehdä vähän kakun innoittajana toimineita valkosuklaa-aprikooseja.


Lounaspöydästä löytyi myös edellisenä iltana leivottua pääsiäislimppua ja tuoretta vaalea vehnähiivaleipää. Nam.

1 kommentti:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!