maanantai 22. huhtikuuta 2013

Perhosleivoksia ja kukkaloistoa


Emännöin viikonloppuna paikallisen käsityötaiteilijan korukutsut. Mukana oli myös italialaista kristallia. Oi oi, aivan ihania koruja ja emännänlahjaksi sain vaikka mitä ihanaa!

Kahvipöytään minun piti leipoa tapani mukaan jokin uusi juustokakku mutta pari päivää ennen kutsuja Facebookin etusivulleni hyppäsi täysin pyytämättä ja yllätyksenä tämän kuppikakun kuva. Ikinä en ole kuppikakkuja tehnyt mutta tuo näytti niin herkulliselta, että sitä oli pakko kokeilla. Sopivia vuokia ei tietysti siihen hätään ollut, joten leivosvuoat saivat kelvata. Olkoon nämä nyt sitten leivoksia. Täytyy käydä ostamassa isompia (ja kauniimpia) vuokia, jos näitä tulee tehtyä toistekin.

Ohje oli todella kummallinen. Aineita oli vaikka kuinka mutta itse leivontaohjeesta puuttui maininta osasta. Laittelin niitä sitten omasta mielestäni sopiviin kohtiin. (Ja muistutan siis, että ikinä en ole kuppikakkuja ennen tehnyt, joten ne sopivat välit tulivat todellakin ihan intuitiolla.)

Suklaaperhosen ohjekin tuli minulle yhtä pyytämättä ja yhtä yllätyksenä kuin itse kuppikakkukin aivan lähipäivinä. Yritin linkittää ohjeen tähän mutta löysin vain Facebook-version, joten en linkitä sitä tähän niiden lukijoiden kiusaksi, ketkä eivät ole Facebookissa. Mutta pääpiirteissään perhoskuvio pursotettiin leivinpaperille ja taitettiin pakastimeen kovettumaan. Helppoa kuin mikä.

Tässä vielä vähän orkkideoideni kukkaloistoa iloksenne. Minun silmäteräni.

2 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!