Tätä makua olen yrittänyt saada onnistumaan jo kaksi kertaa aiemmin mutta molemmilla kerroilla massa on jäänyt liian pehmeäksi. Uudelleen keittämisestäkään ole ollut apua. Päätin vielä kerran antaa Baileysille mahdollisuuden ja nyt onnistui ja maku ja rakenne on ihana! En ole aiemmin lisännyt suklaata joukkoon mutta nyt käsillä sattui olemaan n. 50 g valmiiksi rouhittua maitosuklaata ja lisäsin sen hetken mielijohteesta mukaan kiinteyttämään massaa. Miksihän se ei toimi ihmisenkin elimistössä samalla tavalla...
Baileysfudge
Baileysfudge
2 dl kuohukermaa
2 dl ruokokidesokeria (taloussokeri käy hyvin myös)
2 rkl siirappia
50 g voita
n. 50 g maitosuklaata (Marabou)
1 dl Baileystä
Keitä Baileystä vähän aikaa "kasaan" omassa kattilassaan. Samalla alkoholi haihtuu. Rouhi suklaa pieneksi. Kaada toiseen kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Keitä hiljalleen 15-25 min välillä sekoittaen. Seos kuohuaa reippaasti. Kun massa sakenee kinuskimaiseksi, ota se liedeltä. (Massa on valmista, kun se on noin 116-asteista tai se jähmettyy heti, kun tiputat pisaran massaa vesilasiin.) Anna jäähtyä pieni hetki ja lisää joukkoon suklaa.Vatkaa hieman jäähtynyttä massaa muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää välillä Baileys ohuena nauhana. Vatkaa lisää. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (tai vanhaan keksirasiaan kuten minä) ja annan jähmettyä. Kun massa on huoneenlämpöistä, voit siirtää sen jääkaappiin. Leikkaa jähmettyneestä levystä sopivan kokoisia paloja öljytyllä, terävällä veitsellä. Teoriassa valmiit fudget säilyvät jääkaapissa noin kaksi viikkoa.
2 dl ruokokidesokeria (taloussokeri käy hyvin myös)
2 rkl siirappia
50 g voita
n. 50 g maitosuklaata (Marabou)
1 dl Baileystä
Keitä Baileystä vähän aikaa "kasaan" omassa kattilassaan. Samalla alkoholi haihtuu. Rouhi suklaa pieneksi. Kaada toiseen kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Keitä hiljalleen 15-25 min välillä sekoittaen. Seos kuohuaa reippaasti. Kun massa sakenee kinuskimaiseksi, ota se liedeltä. (Massa on valmista, kun se on noin 116-asteista tai se jähmettyy heti, kun tiputat pisaran massaa vesilasiin.) Anna jäähtyä pieni hetki ja lisää joukkoon suklaa.Vatkaa hieman jäähtynyttä massaa muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää välillä Baileys ohuena nauhana. Vatkaa lisää. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (tai vanhaan keksirasiaan kuten minä) ja annan jähmettyä. Kun massa on huoneenlämpöistä, voit siirtää sen jääkaappiin. Leikkaa jähmettyneestä levystä sopivan kokoisia paloja öljytyllä, terävällä veitsellä. Teoriassa valmiit fudget säilyvät jääkaapissa noin kaksi viikkoa.
Teoriassa.. ;)
VastaaPoistaTää on hyvä, kun kaikki ohjeet (enkelitortut sun muut) saa täältä ja pysyy tallessa.
PoistaPikku-mummu
Nimenomaan teoriassa. :D
PoistaNiin sä laitoit tota Baileystä noin paljon, no ei ihme et meinas olla löysän puoleista, mut olisin mä silti voinut juoda sen ekan satsin :D
VastaaPoistaNo niinpä. :D Ekaan versioon laitoin 1,5 dl ja toiseen 1 dl mutta vasta tuo suklaan lisääminen kiinteytti ne hyvin. Eihän nyt vähempi määrä riitä mihinkään. :P
PoistaPieni tarkennus ohjeeseen, keitetäänkö Baileys siis ensin yksinään kattilassa? Ja sitten toisessa kattilassa kermat sun muut? Kun myöhemmin lisätään Baileys ohuena nauhana. Mut hyvältä kuulostaa, muutkin maut! Tarvii kokeilla. :)
VastaaPoistaJuuri näin. Sitä jo toistakin kautta minulta kysyttiin niin muutin sen nyt ohjeeseen. Kiva, että kysyit. :)
PoistaKiitos vastauksesta! Mielummin tarkentaa ensin, eikä ite kokeile ja tee väärin... :)
VastaaPoistaJuuri näin. Kerro sitten, onnistuiko. :)
PoistaJoo! Pitää se Baileys vaan ensin hankkia... ;)
PoistaMä voisin muuten kokeilla näitä just nyt, siis ei tietenkään siksi että koittaisin keksiä siivouksen tilalle mukavampaa puuhaa :p
VastaaPoista