Kerman kolme yrttiä ovat ruohosipuli, basilika, oregano ja kyllähän hyvään ciabattaan pitää vähän valkosipulia lisätä.
Meillä tämä leipä hävisi niin nopeasti, että täytyy leipoa pian lisää. Mielessä pyörii jo kokeilut muillakin sarjan kermoilla.
Yrtticiabatta (ohje löytyy purkin kyljestä)
1 prk (2,5 dl) Valio Crea ruokakermaa, kolme yrttiä
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
(valkosipulia)
Lämmitä ruokakerma 42-asteiseksi. lisää kuivat aineet seoksena. Alusta taikina. Lisää öljy ja sekoita. Anna taikinan kohota 1/2 tuntia. Vaivaa. Leivo taikinasta 2 uunipellin mittaista leipää. Kohota. Voitele leivät öljyllä. Leikkaa poikkiviiltoja leipien pintaan. Kypsennä uunin keskiosassa 200-225 asteessa n. 12 min.
Täytyykin kokeilla kun saan sen mun "tupperin" kotiin ;)
VastaaPoista;) Suosittelen!
Poista