Mittaa kuppeihin saman verran (minulla 2 dl) kuorettomia manteleita, rusinaa ja valitsemaasi hedelmää (minulla aprikoosia). Jauha tehosekoittimella jokaista ainesosan erikseen vähän aikaan, kunnes se on hyvin pientä. Yhdistä kaikki osat vielä uudestaan tehosekoittimen kulhoon ja sekoita jonkin aikaa. Massasta tulee vahvaa ja jossain vaiheessa huomaat, etteivät terät enää pyöritä massaa. Poista massa kulhosta ja kaada se leivinpaperin päälle. Painele kahden leivinpaperin välissä massasta levy ja laita se pakastimeen siihen saakka, kunnes massa on jähmettynyt. Leikkaa levystä sopivan kokoisia paloja ja pyöritä ne leivinpaperin palasien sisään tehden niistä pitkiä, karkin näköisiä patukoita. Säilytä patukoita jääkaapissa.
Eli lyhyesti näin yksinkertaisesti:
Helppo välipalapatukka
2 dl kuoretonta mantelia
2 dl rusinoita
2 dl kuivattua aprikoosia
Jauha tehosekoittimella kaikki erikseen pieneksi ja yhdistä. Pyöritä terää sen aikaa, kuin se helposti pyörii. Kumoa massa leivinpaperille ja painele levyksi. Laita hetkeksi pakastimeen ja leikkaa palasiksi. Kääri paperiin. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!