PATALEIPÄ
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
n. 3,5 dl vettä
Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää n. 42-44 asteinen vesi. Sekoita mutta älä vaivaa. Jätä kelmulla tai tiiviillä kannella peitetty kulho yön yli pöydälle (12-18 tunniksi).
Seuraavana päivänä: Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja laita samalla kylmään uuniin pata kannen kanssa valmiiksi lämpenemään. Kumoa samalla taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele sitä muutaman kerran ja asettele pyöreäksi. Anna kohota liinan alla vielä noin puoli tuntia ja anna padan lämmetä uunissa saman aikaa. Ota pata pois uunista ja laita taikina pataan ja pata takaisin uuniin. Peitä kannella. Paista puoli tuntia kannen alla ja sen jälkeen vielä 15 min ilman kantta.
Nauti!
Tuota voisi kokeilla. Oli niin mielenkiintoinen tekotapa ja hyvännäköinen lopputulos.
VastaaPoista