tiistai 11. marraskuuta 2014

Käpykranssi


Olen ihastellut erilaisia käpykransseja jo useamman vuoden ajan mutten ole tehnyt omaa. Nyt aika oli kypsä ja halusin sellaisen. Ostin valmiin kranssipohjan ja mainitsin ostoksilla äidilleni, että enää pitää kerätä kävyt. En ollut tajunnut, että äiti pihassahan on isoja mäntyjä, jotka pudottavat käpyjä ihan riesaksi asti. Lähdimme äitini ja tyttöjeni kanssa siis käpyjen metsästykseen. 

Maasta ei lopulta löytynyt juurikaan hyviä käpyjä, koska ne olivat jo hautautuneet puskien juurille, lehtikasoihin tai alkaneet maatua kosteassa ilmassa. Mutta puissa oli vielä käpyjä! Aloimme huitoa haravalla takapihan suuria mäntyjä siinä toivossa, että ne pudottaisivat käpyjänsä meille. Mahtoi olla naapureilla ihmeteltävää... Sitten sain ajatuksen! Olimme juuri ihmetelleet äidin omenapoimuria, jonka teleskooppivarren sai ainakin kuusimetriseksi! Tämä osoittautui siis myös aivan loistavaksi käpypoimuriksi. Sai naapurit vähän lisää ihmeteltävää... 

Saimme ison muovikassillinen käpyjä kasaan. Kuivatin kävyt saunan lauteilla. Käpyjen määrä ikäänkuin tuplaantui niiden kuivettua ja auettua. Sitten kuumaliimasin kävyt kiinni kranssiin. Tarkoitukseni oli maalata valkoisella spraymaalilla koko kranssi kirjavan valkoiseksi mutta maalista ei tullutkaan niin peittävää kuin toivoin. Onneksi! Vahingossa syntynyt väritys olikin paljon hienompi kuin alkuperäinen suunnitelma. Tämän jälkeen minun piti suihkia hopeaa maalia sinne tänne mutta vähän innostuin ja suihkutinkin koko kranssin kauttaaltaan hopealla. Lopuksi vielä kerros lakkaa päälle. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen!


1 kommentti:

  1. Todella kaunis kranssi! :) Ja naapureille saakin välillä antaa ihmeteltävää. ;)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!