maanantai 17. marraskuuta 2014

Valoköynnös - palloilua messuilla ja sen jälkeen

Suomen Kädentaidot -messut pidettiin taas Tampereella viime viikonloppuna. Suuntasimme ystäväni kanssa sinne sunnuntaina. Paljon oli taas katseltavaa ja ostettavaa ja osa jäi kokonaan löytämättä. Viime vuonna messuilla oli uutena myös kotimaisia elintarviketuottajia (kakkuja, leipää, makeisia, hilloja, lihatuotteita, juustoja). Pidän kovasti tästä uudistuksesta. Tänä vuonna erityisen tutuksi tuli Tampereen jäätelötehtaan osasto, jossa vierailimme ystäväni kanssa kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla tutustuimme lähes kaikkiin tarjollaoleviin uusiin jäätelömakuihin ja nautimme suussasulavaa jäätelöannokset. Vaihdoimme sanasen myös itse yrittäjän kanssa. Siinä vasta piristävä persoona!


Jo ennen messuja minussa oli alkanut herätä halu saada kotiin pallovalot. Eli valosarja, jossa on kiinni palloja. Olin ajatellut ostaa sellaiset jostain. Messuilla näin näitä valoja muutamaan otteeseen mutta vasta Sinellin osastolla pysähdyin tarkastastelemaan niitä paremmin. Myyjän kehoituksesta ostin materiaalit omia, itse tehtyjä pallovaloja varten ja heti seuraavana päivänä piti päästä askartelemaan. Jouduin siis odottamaan pakon sanelemana yön yli, koska kotoa ei löytynyt ilmapalloja heti sunnuntai-iltana. Huonosti varusteltu koti... Askartelu vei täysin mukanaan ja pian minulla olikin jo ihanat pallovalot.


Materiaalia löytyy vielä toiseenkin valosarjaan. Tykästyin näihin palloihin niin, että ties mitä vielä niistä keksinkään ennen joulua...

Paperinarua pyöritetään ilmapallon päälle askartelulakkaan kastelluin käsin. (Myös vedellä ohennettu Erikeeper käy tähän, minä käytin Mod Podgea.) Kun lakka on kuivunut, ilmapallo rikotaan ja poistetaan pallon sisältä. Valot kiinnitin palloihin pisaralla kuumaliimaa. Tässä vielä vähän vaihekuvia iloksi ja inspiraatioksi:


Ja vielä vähän kuvamateriaalia messutuliaisista. Messujen kirjaosastot tulee nykyään kierrettyä tarkkaan läpi mutta erona aiempiin vuosiin, on sieltä kahtena viimevuotena tarttunut matkaan leivonta-aiheisia kirjoja käsityökirjojen sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!