tiistai 10. maaliskuuta 2015

Turkinpippurijuustokakku


Aina on hyvä syy leipoa! Tällä kertaa hyviä syitä oli kuitenkin erityisen paljon, kun sain samana päivänä, eri aikaan kylään sekä entisen työkaverini että hyvän ystäväni lapsensa ja uuden miesystävänsä kanssa. Kahvipöydästä löytyi munakasrulla jauhelihasta, smetanalla ja fetajuustolla, wienereitä ja tämä Turkinpippurijuustokakku.


Turkinpippurijuustokakku

Pohja:
50 g sulatettua voita
200 g murskattuja täytekeksejä

Täyte:
5 dl kermaa (Flora Vispi)
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
130 g sulatettua valkosuklaata
1 pss Turkinpippurikarkkeja
5 kylmässä vedessä liotettua liivatelehteä
1 dl kiehuvan kuumaa maitoa

(Voit halutessasi voidella ensin irtopohjavuoan reunan ja sirotella pintaan reilun kerroksen tomusokeria. Näin valmiin kakun reuna on siistimpi.)

Yhdistä pohjan aineet ja tasoita hyvin kevyesti irtopohjavuoan (n. 22-24 cm) leivinpaperilla peitettylle pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto ja valkosuklaa yhteen ja lisää kermavaahtoon. Rouhi ja jauha karkit aivan hienoksi ja lisää massaan. Kuumenna maito ja sekoita valutetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää ohuena nauhana massaan samalla hyvin vatkaten. Kaada koko massa pohjan päälle vuokaan. (Pudota vuoka kevyesti pöydälle matalalta, jotta massan ilmakuplat pääsevät nousemaan pois. Varo kuitenkin, ettei irtopohjavuoan reunus aukea samalla. Joskun näinkin voi käydä...) Anna hyytyä vähintään 4 tuntia mutta mieluiten yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!