perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vitsoja ja mämmiä


Virpomisvitsojen askartelu kuuluu tietysti pääsiäisen aikaan. Se on kivaa puuhaa ja aina tulee jotain uusia ideoita. Tänä vuonna meillä oli vähän huonosti koristetarvikkeita, joten oli pakko vähän soveltaa. Itse tykkäsin kovasti vastakkain liimatuista, vapaasti leikatuista kukista oksissa. Ja mitäs muuta kotileipuri vitsoihinsa laittaisi kuin muffinssivuokia. Hih! Minun mielestäni se oli hauska ajatus ja ne sopivat ihan täydellisesti oksille.


Avaa muffinssivuoka litteäksi ja taita se neljään osaan. Leikkaa reuna hapsuille kohti taitekulmaa. Jätä 0,5-1 cm ehjää paperia kulmaan. Avaa ensimmäinen taitos, laita alareunaan liimaa ja pyöräytä oksan ympärille.


Kaksi viikkoa sitten innostuin myös kokeilemaan mämmin valmistusta. Tavallaan helppoa mutta kovin työlästä ja sitovaa puuhaa. Koko päivä siinä meni aivan aamusta iltaan asti mutta hyvää tuli. Paljon tästä lähes viiden litran satsista ei enää kahden viikon jälkeen ole jäljellä, joten täytynee laittaa vielä toinen satsi tulille ennen pääsiäistä. (Tätä voi myös pakastaa.) Seuraavaan satsiin laitan hieman enemmän siirappia. Ohje löytyy mämmi- ja leipämaltaiden pakkauksesta.


Nautitaan tietysti runsaan kerman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!