lauantai 26. huhtikuuta 2014

Hopea Toffee -pikkuleivät

Kaapissa oli Hopea Toffeeta ja tällaista siitä syntyi, kun inspiraatio valtasi leipojan.



Hopea Toffee -pikkuleivät

100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2 rkl vaaleaa siirappia (tai 1 rkl paksua lakritsikastiketta ja 1 rkl vaaleaa siirappia)
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
40 g Hopea Toffee -karkkeja (n. 9 kpl)

Sekoita sähkövatkaimella yhteen pehmeä rasva, fariinisokeri ja siirappi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdistä rasva-sokeriin. Pilko karkit pieniksi palasiksi ja lisää taikinaan. Kumoa taikina alustalle ja jaa se kahteen osaan. Pyöritä taikinasta kaksi pellin mittaista tankoa. Nosta tangot pellille ja painele niitä sormin matalammiksi. Paista 175 asteessa 15-20 uunin keskitasolla. Anna vähän jäähtyä ja leikkaa vinoiksi paloiksi. Anna jäähtyä ja kovettua ennen tarjoamista.

4 kommenttia:

  1. Ei saa laittaa mitään hopea toffee- juttuja ;)!!

    VastaaPoista
  2. ..jahka mun "prän nyy" kyökki tulee valmiiks niin sitten mua ei pidättele mikään näiden kokeilussa :)

    VastaaPoista
  3. Nää oli kyllä todella herkkua!! :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!