Edessä Lasirinkilät, Shakkiruudut ja taustalla Hunaja-inkiväärikakkua.
(Appelsiininen) hunaja-inkiväärikakku
(Ohje ilman appelsiinia löytyy Kotileipurin parhaat -kirjasta)
150 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä1 dl sokeria
1,5 dl hunajaa
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä (minä laitoin 0,5 rkl kuivattua inkivääriä)
(1 rkl raastettua appelsiinin kuorta)
(Pese hyvin 1-2 appelsiinia ja raasta niiden kuori.) Sekoita sähkövatkaimella kulhossa rasva, sokeri ja hunaja. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Yhdistää toisessa kulhossa leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos inkivääriraasteen (ja appelsiininkuoriraasteen) kera taikinan joukkoon. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5 l rengasvuokaan . Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla n. 50 min. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sitten sokeroidulle leivinpaperille tai lautaselle.
Seuraavaksi kirjasta on pakko kokeilla uskomattoman herkullisen näköistä Tuunattua radiokakkua. Siitä lisää sitten joskus myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!