maanantai 21. huhtikuuta 2014

Puutarhahommia, jippii!

Kevään ja kesän aikana blogiini alkaa ilmestyä myös puutarha-aiheisia postauksia, koska puutarha kuuluu niin vahvasti minun elämääni ja harrastuksiini keväällä ja kesällä. Olen viime vuosina ihan hurahtanut puutarhahommiin. Nyt jo aivot raksuttaa kovaan äänen, kun pyörittelen mielessäni uutta kukkapenkin paikkaa pihaamme. Meidän piha ei ole mikään älyttömän suuri mutta kuitenkin aivan riittävä ja mukavan kokoinen. Löytyy pari puuta, paljon norjanangervoja, muutama marjapensas, pieni mansikkamaa ja yksi iso kukkapenkki. Ei kun siis kaksi, koska minähän tein viime kesänä toisen. Taitaa se piha sittenkin olla aika iso, jos en muista kaikkia kukkapenkkejäkään. No ei vainkaan. Lisäksi on pari ruusupensasta ja viime kesänä istutettu alppiruusu, jonka kukkimista jännitän kovasti tänä keväänä. Etupihalla löytyy vielä yksi pieni lavakaulukseen rakennettu kukkamaa. 

Voin hyvin kuvitella, että lasten kasvettua isoiksi, meidän pihassa ei ole enää nurmikkoa ajettavaksi vaan pihan täyttää valtavat kukkaistutukset, puupatiot js koristekivikäytävät.

Tänään pääsin kitkemään kukkapenkit kevään ensimmäisen kerran. Ruohot ja voikukan lehdet lensivät kaaressa, mun innostuin. Olen monta kertaa nauranut, että ei taida olla ihan tervettä nauttia niin paljon siitä, että saa kiskottua voikukan juurineen irti!

Tässä hieman kuvasatoa tämän päivän puutarhakierrokseltani:


Viimeisessä kuvassa on viime vuonna äitienpäivänä mummulta saamani (ihan perusmarketissa myytävä) ruukkuruusu, jonka istutin kukkapenkkiin vähän niin kuin koemielessä. Kesän aikaan siitä kasvoi valtava ruusu, joka kukki aivan pakkasiin saakka. Tänä keväänä kävin raaputtamassa sen vartta ja huomasin, että sehän vihertää. Nyt ruusun on ilmestynyt uusia lehtiä ja se todellakin aikoo lähteä uuteen kasvuun. Uskomatonta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!