perjantai 11. huhtikuuta 2014

Myslipatukat

Tyttäreni harrastaa taitoluistelua ja tarvitsee nopeita välipaloja harjoitusten väliin ja jälkeen ja niiden pitää säilyä myös lämpöisessä. Samoin kaksi kertaa viikossa kerhopäivinä mukaan pakataan eväät, joiden myös täytyy säilyä lämpöisessä. Tämän vuoksi ajattelin kokeilla, miten onnistuu kotitekoisten myslipatukoiden valmistus. Kuten monesti ennenkin, ajatus tuli päähäni aivan yllättäen ja patukat piti saada tehtyä kaapista löytyvistä aineksista ja sieltähän löytyikin vaikka mitä. Lopputulos on oikein kovasti luistelijatytön mieleen. Pikkusisko oli eri mieltä mutta se nyt ei olekaan ihme...



Myslipatukat

Neste:
1,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl hunajaa
1 dl siirappia
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kanelia

Mysli:
3 dl neljän viljan hiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl mantelirouhetta
1 dl ruokokidesokeria
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja omenoita pieniksi pilkottuina
1 dl cashew-pähkinöitä

Kuumenna kattilassa mehu ja siirappi sekä mausteet kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaikki myslin aineet joukkoon ja sekoita paksuksi tahnaksi. Muotoile taikinasta myslipatukoita vedellä kostetuilla käsillä painellen. Paina patukat tiiviiksi.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min riippuen paistettavien koosta.

Uunissa paistetut patukat säilyvät huoneen lämmössä noin 2-3 viikkoa.

Ohje on muunnelma Myllyn Parhaiden reseptistä ja sitä voit muunnella oman mielen mukaan loputtomasti. Ohjeella tuli yli 20 hyvän kokoista patukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!