maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulukukkia ja vauvalahja

Ihana Honkasen puutarha Kangasalla järjestää joka syksy lastentapahtuman, jossa lapset pääsevät istuttamaan itse joulutähden. Taimi jätetään puutarhalle kasvamaan ja joulukuussa sen saa hakea kotiin. Tapahtumassa on ollut myös poniratsastusta, kasvomaalausta ja herkkuja. Kaikki tämä on ollut ilmaista. Eikä siinä vielä kaikki, myös kukan on saanut hakea kotiin maksutta. Ihana tapahtuma! Ihana puutarha!


Tämäkin jouluna haimme molempien tyttöjen istuttamaan joulutähdet kotiin. Ihanat, pikkuiset mutta hyvin voivat joulutähdet. (Kukat saivat lapsilta somisteeksi väreihin sopivat Tanskan liput, jotka toin juuri tuliaisiksi matkaltani. Siitä ehkä myöhemmin lisää.)


Hyvin on lasten joulutähtitapahtuma tosiaan suunniteltu, koska aivan ilmaiseksihan joulutähdet eivät meille kotiin kuitenkaan päätyneet. Yhtälö, jossa minä poistun puutarhalta tyhjin käsin, on lähes mahdoton. Meninpä avamaan suuni puutarhurin kuullen ja hetken päästä huomasin seisovani kassalla kerrotun amarylliksen, hyasintin ja kahden orkidean kanssa. Miten siinä taas niin kävi?! Mutta juuri tuo amaryllis tekee minut joka päivä erityisen iloiseksi. Sijoitin sen niin, että näen sen aina ruokapöydässä istuessani ja keittiössä touhutessani. Aivan valtavan kaunis kukka! En muista ennen nähneeni samanlaista.


Sujautanpa tähän postaukseen vielä pienen me&i-mainoksen ja vähän askartelua. Aivan lähipiirini syntyi pari viikkoa sitten pienen pieni poika, joka sai syntymälahjakseen me&i:n söpön pöllöbodyn. Tämä body sujahti jemmaan jo kesällä, kun kuulin tästä iloisesta tulevasta perheenlisäyksestä. Kortin idean sain jo kauan sitten eräältä ystävältäni. Jalanjäljet on tehty laittamalla oma käsi nyrkkiin ja kastamalla pikkurillin puoleinen sivu maaliin ja painamalla se pahviin. Varpaat töpötetään omalla pikkusormella tai muulla sormella. Näin syntyy erehdyttävästi oikeaa vauvan jalkaa muistuttava kuvio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!