torstai 2. huhtikuuta 2015

Kynsilakalla koristellut pääsiäismunatNäin jossain hauskan idean, miten pääsiäismuna voidaan "maalata" kynsilakalla. Pääsimme kiirastorstaina toteuttamaan 6- ja 3-vuotiaani kanssa kynsilakkavärjäystä.

Tähän tarvitset astian, joka saa sotkua kynsilakkaan sekä vettä ja kynsilakkoja. Laita astiaan vettä ja tiputa kynsilakkaa pisaroina veden pintaan siten, että uusi pisara putoaa aina edellisen rinkula. sisään. Lakasta alkaa muodostua renkaita veden pinnalle. Kasta kananmuna kynsilakkapinnan läpi. Voit tässä vaiheessa joko kerätä ylimääräisen lakan veden pinnasta pois puutikulla ja nostaa sitten kananmunan pois vedestä tai nostaa kananmunan ylös ja "kerätä" pinnasta siihen lisää väriä. Vaihda jokaisen värjäyksen jälkeen vesi ja pyyhi astia.


Itse puhalsin kananmunat tyhjiksi ennen värjäystä ja desinfioin niitä höyryttämällä kattilassa. Lisäksi liimasin tyhjennysaukon kohdalle kuumaliimalla coctailtikun helpottamaan kananmunan käsittelyä värjäyksen aikana. Värin kuivuttua poistin tikut ja liimat varovasti.

Oma lempparini on tuo pinkki-limen värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!