perjantai 10. heinäkuuta 2015

Hampurilaiskastike


Tämä kesä on ollut vähän heikkoa grillausaikaa, kun jatkuvasti tuulee ja sataa. Viikko sitten pääsin kuitenkin vihdoin grillaamaan. Grillihampurilaiset ovat niin hyviä, että niitä oli pakko tehdä heti ensimmäisenä. Muu perhe söi ihan valmiisiin hampurilaissämpylöihin koottuja purilaisia mutta itse pidän enemmän ruisleivästä. Hampurilaiskastikkeen teen itselle mutta viimekesäinen ohjeeni oli joutunut hukkaan. Luulin kirjoittaneeni sen blogiin mutta en löytänyt sitä enää, joten tässäpä siis uusi ohje talteen jatkoa varten. Tykkään raikkaasta ja kevyemmästä kastikkeesta, joten siksi teen sen aina kermaviiliin.

Hampurilaiskastike

2 dl kermaviiliä
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1-2 rkl sinappikurkkusalaattia
Ripaus chilijauhetta
Vähän isompi ripaus paprikajauhetta
Ripaus suolaa
Hieman sokeria

Sekoita yhteen ja anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään mutta kyllä se on ihan tosi hyvää suoraankin käytettynä. Ainesosien määrät eivät ole ollenkaan tarkkoja. Jos tykkäät esim. tulisemmasta, lisää enemmän chiliä ja lisää aineita oman mauan mukaan.

Minun hampurilaiseeni tulee grillissä lämmitetyn Ruispalan lisäksi grillattu ananasrengas, kiinankaalia, ketsuppia, sinappia ja hampurilaiskastiketta. Ja tietysti grillattu jauhelihapihvi, jonka valmistan sekoittamalla yhteen jauhelihan, kananmunan, suolan, pippurin ja sipulijauheen (tai tuoreen sipulin) ja grillaan kypsäksi. Huomenna meillä taas nautitaan näitä herkkuja. Omat hampurilaisemme kokoamme aina pöydässä itse, jolloin kaikki saa koota itse mieleisensä.

Mitä sinä haluaisit grillihampurilaiseesi?

Herkullisia hampurilaishetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!