torstai 9. heinäkuuta 2015

Tulppaanit

Viime syksynä tilasin ensimmäistä kertaa kukkasipuleita ulkomailta. Uskalsin positiivisten kommenttien vuoksi tilata ystäväni kanssa sipuleita Hollannista, Eurobulbista. Keväällä jännitin, mitä sipuleista nousee. Ovatko ne yhtään sitä, mitä piti ja moniko niistä nousee kukaksi asti. Yllätys oli todella positiivinen, koska aivan jokainen sipuli iti ja kasvoi kukaksi asti. En ole edes ymmärtänyt millaista ihanuuksia voi tulppaaneista löytyä!


Nämä vaaleanpunaiset kaunottaret ovat aivan lempitulppaanejani. Onnistuin vahingossa istuttamaan nämä vielä sellaiseen paikkaan, että voin ihailla näitä suoraan olohuoneen ikkunasta. Aivan kuin pieniä pioninkukkia jokainen.


Tässä herkullinen fuksian sävy.


Näistä tulppaaneista aukesi useita kukkia sanasta varresta ja kukat muistuttavat liljan kukkaa. Väri muuttui kermanvalkoisesta kohti pinkkiä kukan vanhetessa.


Hauskan näköinen mutta todella kaunis valkoinen parrottulppaani.


Ja sitten ukkolaukat! Tai nämä saattoivat olla myös jättilaukan nimellä. Voi että minä rakastan näitä palloja! Tilasin näitä kokeeksi heti useita. Aivan valtavat pallot avautuivat korkeiden varsien päähän ja kukkivat monta viikkoa! Näitä tilaan lisää eriväreissä ensi syksynä. 

Kukka on niin iso, ettei se mahdu kahden kämmenen sisään.Hyasintti ei ole vain joulukukka. Tämä kerrottu kaunotar suloistutti minun puutarhaani keväällä. Hyasintin ihana tuoksu tuli nenään, kun istui puutarhakeinussa.


En ole kovin narsissin ystävä mutta tätä kerrottua narsissia minun oli tilattava. Aivan ihana! Tämä kukka vaan oli niin itsepäistä sorttia, että se kukki sellaiseen suuntaan, ettei sen kaunista kukkaa voinut ihailla järkevästi mistään. Niinpä raaskin katkoa sitä maljakkoon ihailtavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!