keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Miltonia


Minun ihana, ihana, ensimmäinen Miltonia.

Minulla on valtavan hyviä kokemuksia Kangasalla sijaitsevan Honkasen puutarhan orkideoista. Viimevuoden lopulla ostin sieltä yhden valkoisen "perus perhosorkidean", joka oli niin sympaattisen vänkyrä ja monihaarainen ja vielä alennuksessakin, että pakkohan se oli ottaa mukaan. Se kukki pitkälle kevääseen, teki kaksi uutta haaraa, oli aivan hetken kukatta ja kukkii nyt taas.

Puolitoista vuotta sitten ostin sieltä itselleni joulukukaksi punaisen Cambrian ja silloinkin se kukki pitkään ja voi edelleen erinomaisesti. Kukkia en ole siihen vielä uudestaan saanut mutta kyllä senkin aika koittaa vielä.

Alkukesästä sain myös syntymäpäivälahjaksi ystävältäni samalta puutarhalta ostetun, kauniin värisen perusperhosen ja se on kukkinut siitä asti upeasti ja tekee jo kahta uutta haaraa. Yhtään kukkaakaan ei ole pudonnut ja kukat tuoksuvat ajoittain niin voimakkaasti, että haistan sen metrien päähän. Tuoksu on aivan uskomattoman hyvä. Kun taas eräästä suuresta marketista samaan aikaan pöytäkoristeeksi ostamani kolme orkideaa ovat jo lähes kuoleman kielissä...

Mutta tämän postauksen oli tarkoitus koskea tätä mielettömän upeaa Miltoniaa, joka suorastaan huusi nimeäni tuolla kyseisellä Honkasen puutarhalla. Tarkoitukseni oli käydä ostamassa sieltä jotain aivan muuta, enkä edes muista, ostinko sitä muuta, kun kassan vieressä tämä kaunotar tuijotti minua silmiin. Värejä oli kolmea erilaista ja hintakin oli oikein sopiva, joten tämä lähti mukaani. Tämä oli ainoa, jossa oli uusi kukkavana jo hyvässä vauhdissa, joten tietysti valitsin sen. Tämä onkin ensimmäinen Miltoniani. Kukka on todella suuri ja näyttävä ja vielä niin kauniin värinenkin. Ja kaiken kruunuksi kukka vielä tuoksuu miedosti aivan ihanalle. Rakkautta ensi silmäyksellä.


1 kommentti:

  1. Tuo kokokuva Miltoniasta on kuin taulu. Kauniit kuvat ja täydellisesti sopiva tausta. Vanhana maalarina tekisi mieli maalata tuosta taulu. Sadepisaraiset kukkakuvat ovat myös todella laadukkaita.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!