Itse leivon näitä aina, kun syntymäpäivät tai vastaavat ovat lähestymässä. Coociesit voi leipoa jo hyvissäajoin odottamaan (varaudu toki tekemään uusi satsi, kun ensimmäinen tulee syötyä ennen varsinaista juhlapäivää), koska ne säilyvät huoneenlämmössä, tiiviin kannen alla pitkään.
Minttusuklaacookiet
220 g margariinia
1 1/4 dl sokeria (100 g)
1 3/4 dl fariinisokeria (110 g)
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja (280 g)
3/4 tl ruokasoodaa
220 g margariinia
1 1/4 dl sokeria (100 g)
1 3/4 dl fariinisokeria (110 g)
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja (280 g)
3/4 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Suolaa
Suolaa
100-150 g ranskanpastilleja
N. 2 dl Paahdettuja cashew pähkinöitä
200 g taloussuklaata
N. 2 dl Paahdettuja cashew pähkinöitä
200 g taloussuklaata
Rouhi pähkinät (esim. muovipussissa nuijimalla) ja laita ne paahtumaan kuumalle pannulle. Paahda ruskeiksi. Lisää päälle sopivasti (reilusti) suolaa. Palastele suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa sähkövatkaimella ensin pelkästään pehmeää margariinia, lisää sitten sokerit ja lopuksi kananmuna. Vispaa jokaisen lisäyksen välillä vähän aikaa. Sekoita kuivat aineet (jauhot, sooda ja vaniljasokeri) yhteen ja lisää rasvaseokseen vispaamalla. Lisää lopuksi vielä ranskanpastillit, suklaa ja pähkinät lusikalla (tms.) sekoittaen. Asettele taikinasta pellille kekoja kahden lusikan avulla. Älä tasoita kekoja. Paista 180 asteessa noin 11 minuuttia.
Nyt on keksit uunissa! Suolasin jopa itse ne pähkinät :) Taivaallisen hyvä taikina <3 Mutta empä lukenut huolella loppuun vaan tasoitin keot... :) Vielä kun saisi nitä hopeatoffee macaroneja:)
VastaaPoista😘
Poista