tiistai 25. marraskuuta 2014

Vaniljajuustokakku

Sain vihdoin hyvän syyn testata vaniljajuustokakkua, josta mainitsin isänpäiväpostauksessani. Samalla sain kokeiltua uutta, Lidlistä neljällä eurolla löytämääni mini-irtopohjavuokaa, kun halusin tehdä vain pienen kakun ystäväni kyläilyä varten. (Kuvan piparisydän on siis vain noin neljän sentin pituinen.) Liivatelehdet olivat päässeet loppumaan ja jouduin valmistamaan kakun liivatejauheella. En ole ikinä ennen käyttänyt sitä juustokakkuun ja jännitin, hyytyykö kakku ja jos hyytyy niin onko rakenne kokkareinen. Olen kuullut monelle käyvän niin. Kakku kuitenkin hyytyi ja rakenne oli täydellinen. Juuri sopivan pehmeä ja sileä.



Vaniljajuustokakku

(Ohje n. 16-senttiseen vuokaan. Jos haluat tehdä isomman kakun, tee ohje kaksinkertaisena ja isompaan, noin 22-24 senttiseen vuokaan.)

Pohja
n. 100 g pipareita
n. 50 g voita

Täyte
2,5 dl kermaa (Flora Vispi)
1 prk (200 g) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
3 liivatelehteä (vaikka itse jouduinkin käyttämään jauhetta)
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
Rouhittua vaniljaa vaniljamyllystä
(Tilkka maitoa)

Koristeluun pari palaa suklaata

Pingota n. 16-senttisen irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Murskaa piparit muruiksi. Sulata voi ja sekoita murskaan. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatteet pehmenemmän kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Notkista tuorejuusto maitotilkalla (n. 0,5 dl) Lisää tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri, -aromi ja vaniljaa myllystä. Yhdistä kermavaahtoon. Kuumenna n. 0,5 dl vettä ja sulata puristetut liivatelehdet veteen. Kun liivatevesi on vähän jäähtynyt, lisää se ohuenan nauhana massaan hyvin vatkaten. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin neljä tuntia.

Koristelua varten sulata mikrossa varovasti pari palaa suklaata. Laita sula suklaa pieneen minigrip-pussiin ja leikkaa kulma auki. Valuta pussin reiästä suklaata haluamallasi tavalla kakun päälle. Piparisydämen saat lohkomalla kukkapiparin paloiksi ja tasoittamalla reunat terävällä veitsellä.



4 kommenttia:

  1. Tyylikäs kakku. Tuota voisi kokeilla, kun sopii niin hyvin tähän jouluiseen aikaan.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista
  2. Mä tein tätä ja jopa onnistuin :D Koristella en kerenny kun kakku syötiin melkein kokonaan heti kun nostin sen kaapista :D

    -Laura-

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!