maanantai 17. helmikuuta 2014

Raikas mangojuustokakku ilman kermaa

Sain tänään ihania vieraita, kun tätini tuli miehensä kanssa meille kylään. Kahvipöytään leivoin pitkästä aikaa juustokakun ja nyt tuli kyllä niin hyvää, että tämä kakku ei jää pilantumaan meidän jääkaappiin! Maku on piristävän kirpeä ja kevyen raikas.


Olen syönyt monesti muiden mangojuustokakkuja mutta en ole koskaan tehnyt sitä itse. Mangokakut eivät myöskään ole koskaan olleet mitään lempijuustokakkujani. Nyt kuitenkin bongasin kaupassa Valio Viola mangotuorejuusto ja otin niitä valmiiksi jo kaksi mukaani pari viikkoa sitten ajatuksenani laittaa ne bostonkakun täytteeksi. Nyt ne pääsivät kuitenkin tähän kakkuun. Ohje on todella jännä, koska se ei sisällä ollenkaan kermaa. Tavasin vielä kaupan kassallakin kännykästä ohjetta, etsien siitä kerma-sanaa mutta en löytänyt.

Korvasin ohjeen keksit tavallisilla täytekekseillä ("Domino") ja limen tilalle laitoin sitruunaa. Säilykemangojen sijaan keitin itse mangososeen tuoreista mangoista. Olisi pitänyt keittää saman tien toinen satsi ihan vaan syötäväksi. Nam! Kiilteeseen ja liivatteen liuotukseen tarvittavan mehun korvasin jollain muulla "trooppisella" mehulla, jossa oli montaa hedelmää.

Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta mutta siltä varalta, että se joskus poistetaan sieltä, lisään sen vielä tänne.

Mangojuustokakku

Pohja:
200 g täytekeksiä (minä laitoin näin, alkuperäisessä ohjeessa Wilhelmina-keksiä)
50 g voita

Täyte:
2 tlk säilykemangoa (á 425/250g) tai 3 tuoretta mangoa
1 tl raastettua limetin kuorta (tai sitruunaa, tähän tarvitset 1-2 hedelmää)
1/2 dl limettimehua (tai sitruunaa)
1 tkl vaniljasokeria
2 rasiaa Valio Viola mangotuorejuustoa (á 200g)
7 liivatelehteä
2 valkuaista
2 dl sokeria
2 rkl hedelmämehua

Kiille:
2 dl hedelmämehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseon päälle. Jos käytät täytekeksejä, älä paina keksiseosta tiiviiksi, ettei pohjasta tule liian kova leikattavaksi.

Valuta mangot hyvin ja soseuta ne. (Tai kuori tuoreen mangot ja erottele hedelmäliha erikseen. Paloittele hedelmäliha ja keitä kattilassa sen aikaa, että palat ovat hyvin pehmeitä. Soseuta sauvasekoittajalla. Voit myös halutessasi lisätä keittämisvaiheessa soseen jotain salaisia ainesosia...)

Raasta hyvin pestyn limetin (tai sitruunan) kuori ja purista sen jälkeen hedelmästä n. 1/2 dl mehua. Yhdistä mangososeeseen kuoriraaste ja mehu sekä vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.

Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5-10 min.

Vatkaa valkuaiset  vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri pieninä erinä vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoitaen mangoseokseen.

Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia mutta mieluiten yön yli.

Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3-4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa. Siihen ei mene kauaa.

Poista kakku vuoasta ja aseta tarjoiluastiaan. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!