perjantai 19. lokakuuta 2012

Kimaltavat jalustimet

Miksi minulle käy aina niin, että vaikka tiedän, että synttärit on tulossa, alan suunnitella lahjaa tosissani vasta aivan liian myöhään enkä osa päättää, mitä teen? Tällä kertaa sentään aloitin ajoissa, ettei viimeisenä iltana tarvinnut päätellä lankoja vuorokauden vaihtuessa.

Ihanan ystäväni tytär ja samalla tyttäreni yksi parhaista ystävistä täytti neljä vuotta ja meidät oli kutsuttu juhlimaan. Jotenkin neljävuotiaisiin tyttöihin on sisään rakennettu vaaleanpunaiseen väriin ihastuminen ja näin on käynyt tämänkin tytön kohdalla. Niinpä lahjan väri ei ollut vaikea päättää. Olen tehnyt samasta langasta (Novita Kide) pari vuotta sitten baskerit tytölle ja äidille ja koska lankaa oli jemmassa, päätin tehdä säädystimet. Sellaiset oikein muhkeat ja pitkät säärystimet. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Esimerkiksi säärystimiä voi pitää kerhomatkalla pitkänä ja sitten sisälle tullessa rytätä ne kasaan, jolloin ne eivät ole liian kuumat.

Olen siis todellakin jemmannut tätä lankaa jo pari vuotta, koska en ole löytänyt sitä enää kaupoista enkä ole raaskinut tehdä siitä mitään harkitsematonta. Jemmassa on vielä paria eri väriä, jotka odottavat sopivaa käyttökohdetta. Olen niin rakastunut tähän lankaan!

Kuulemani mukaan tyttö piti säärystimistä ja olisi halunnut mennä jopa nukkumaan tämä jalustimet jalassaan. Ihana prinsessaneito!


Kutomisella on kuitenkin myös pieni varjopuoli. Oikea ranteeni alkoi oireilla, kun aloitin kutomisen pitkän tauon jälkeen elokuun lopussa. Nyt työn alla on aivan ihanat polvipituiset villasukat Novitan Nalle-langasta ja puikot ovat numeroa 3. Mitä pienemmät puikot sitä kipeämpi ranne. Nyt kävi niin, että sukat pääsivät selättämään minut ja ranne kipeytyi niin, että minun oli lähdettävä hakemaan terveyskeskuksesta lainaksi rannetuki. Kutomisen lopettaminenhan ei kuitenkaan ole ratkaisu tähän, joten illalla testaan, miten homma toimii tuen kanssa. Todennäköisesti huonosti mutta pakko kokeilla. Hitsi vieköön, kun oli niin hyvä vauhti päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!