perjantai 1. marraskuuta 2013

Juustokakku with the twist

Emännöin jälleen kotikutsut. Tällä kertaa Tupperware. Kutsujen emännöinti on kivaa, koska tykkään leipoa ja kotona leipomukset eivät tulisi ikinä syödyiksi. On ihana kutsua kavereita kylään. Tällä kertaa hoidin tarjottavat oikeastaan tosi yksinkertaisesti ja kerrankin homma ei lähtenyt ihan lapasesta vaan tarjottavaa oli maltillisesti. Pöydässä oli siis itse leivottuja kaurakeksejä, kinkkujuustokakku ja vaniljakuppikakkuja.


Kinkkujuustokakun ohje löytyi Kotikokin sivuilta ja se jää käyttöön. Tässä vielä minun versioni:

Kinkkujuustokakku:

Pohja:
Murskattuja näkkileipiä ja ruisleipiä (yhteensä ehkä n. 200 g)
n. 75 g voita

Täyte:
1 tlk vipsikerma (2,5 dl)
1 tlk maitorahka
200 g tuorejuusto (Valio Viola yrtti-pippuri)
150 g kinkkua paloiteltuna
suolakurkkuviipaleita kahden suolakurkun verran paloiteltuna
0,5 dl vettä
5 liivatelehteä
sitruunamehua
mustapippuria
valkosipulia
1 tl suolaa

Paloittele leipäviipaleet pieniksi muruiksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada leipäseos irtopohjavuon pohjalle. Tapputele tasaiseksi.

Laita liivatteet kylmään veteen pehnemään. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka sekä tuorejuusto ja sekoita. Kiehauta 0,5 dl vettä, joka on maustettu sitruunalla ja laita "kuivaksi puristellut" liivatteet veteen. Sekoita loput aineet joukkoon esim. nuolijalla. Kaada massa vuokaan ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Koristele oman mielen mukaan.



Löysin myös kutsuja edeltävällä viikolla ihanan vaniljakuppikakkujen ohjeen. Testasin sitä ilman kuorrutusta ja maku oli ihana. Kutsuille tein kuorrutuksenkin mutta se oli minun makuuni aivan liian makea. Ensi kerralla taidan tehdä kerma-tuorejuustokuorrutteen vanilja-aromilla. Ohje näihin löytyi Simply Delicious -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!