maanantai 5. toukokuuta 2014

Daimcookies

Sain ajatuksen kokeilla kuinka suklaacookiereseptini taipuu Daim-versioksi ja hyvinhän se taipui.

Kannattaa ostaa ohjeesta poiketen valmiiksi jo enemmän Daimia, koska Daim ei säily yhtään avattuna. Avasin pakkauksen ja jo viiden minuutin kuluttua toinen patukka kahden kappaleen paketista oli hävinnyt.




Daimcookiet

n. 22 kpl isoja cookieseja

220 g margariinia
1 1/4 dl sokeria (100 g)
1 3/4 dl fariinisokeria (110 g)
1 kananmuna
n. 5 dl vehnäjauhoja (300 g)
3/4 tl ruokasoodaa
suolaa
50 g manterirouhetta
n. 100 g Daimia (kaksi isoa kahden kappaleen pakkausta tai 100 g Daim-raetta)

Paahda manterirouhe kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi ja mausta suolalla. Murskaa Daimpatukat. Vatkaa sähkövatkaimella ensin pelkästään pehmeää voita, lisää sitten sokerit ja lopuksi kananmuna. Vispaa jokaisen lisäyksen välillä vähän aikaa. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää rasvaseokseen vispaamalla. Lisää lopuksi vielä mantelit ja Daimrouhe. Sekoita. Asettele taikinasta pellille kekoja kahden lusikan avulla. Älä tasoita kekoja. Paista 180 asteessa noin 12 minuuttia. Isoista keoista tulee isoja cookieseja, joten älä laita kekoja liian lähekkäin.

Säilytä coociet tiiviskantisessa astiassa huoneenlämmössä. Kannessa on hyvä olla lukko...

Edit. Parantelin ohjetta hieman, että keksit jäävät paksummiksi. Uudet määrät päivitetty ohjeeseen. Myös kuva on päivitetty vastaamaan paranneltua ohjetta.
Vinkki! Leikkaa saksilla 50 g Lontoonrae-karkkeja taikinan joukkoon.

1 kommentti:

  1. Nää on kyllä herkullisen oloisia, mutta meillä käy daimille samoin enkä sais yhtään keksiä aikaiseksi, ainakaan daim-keksiä :D

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!