lauantai 3. tammikuuta 2015

Rapeat pizzakiekot pestotäytteellä

Sain joululahjaksi yleiskoneen ja siitä se ajatus sitten lähti. Olen leiponut vaikka mitä noin viikon aikana. Onneksi kuopuksen syntymäpäivät ovat tulossa niin on leipomuksille syöjätkin jo valmiina.



Pizzakiekot pestotäytteellä
n. 60-70 kiekkoa

Taikina:
15 g hiivaa
3 dl haaleaa vettä
2 tl sokeria
1 tl Himalajan vuorisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 dl karkeita vehnäjauhoja
5,5-6 dl erikoisvehnäjauhoja

Pestotäyte:
1 prk vihreää pestoa (Pirkka 185g)
100 g vahvaa juustoa muruna (esim. Grozetten Formaggio da pasta)
Reilusti valkosipulia myllystä (tai kaksi tuoretta valkosipulin kynttä hienona)
1 rkl oreganoa (tai 1 ruukku tuoretta oreganoa hienoksi silputtuna)

Sekoita hiiva veteen ja lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen, hyvin vaivaten. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella noin 10 min. Anna kohotan n. 45 min.

Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet yhteen ja jätä jääkaappiin odottamaan.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli yksi osa kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet pestotäytteestä levylle. Kostuta vedellä suorakaiteen toinen pitkä reuna ja ala rullata levyä toisesta pitkästä reunasta tiukalle rullalle. Nipistele rullan saumakohta kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä rullasta ohuita "siivuja". Nosta pellille ja muotoile ne uudelleen pyöreiksi. Tee toinen osa taikinasta ja täytteestä samoin.

Paista keskitasossa 250 asteessa n. 10 min tai kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!