maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sitruuna-limeleivoksia puettuna pääsiäiseen



Esittelikin jo aiemmin itse tekemiäni pääsiäismunia. Siitä heräsi ajatus tehdä tämän pääsiäisen leivokset samanlaisiin kuoriin. Vähän laitoin lisää väriä mukaan.


Isäni kutsui meidän perheen perinteiselle pääsiäisen lammasaterialle. Perinteisesti olen leiponut aterialle aina jälkiruuan. Tänä vuonna se oli ihanan raikasta lime-sitruunajuustokakkua kaverini tekemän kakun innoittamana. Tosin minun ei ollutkaan kakkumuodossa vaan näinä leivoksina. Koska suklaakuoreen ei tullut mielestäni riittävästi juustokakkumassaa, tein lisäksi vielä leivokset. Leivoksista ei ollut ollenkaan pohjaa, minkä vuoksi ne olivat aika kivat rakenteeltaan.

Näissä leivoksissa oli niin monta työvaihetta, enkä edes muista enää kaikkia mutta tässä ohje itse "juustokakkuun". Tällä ohjeella voit siis leipoa aivan tavallisen pienen juustokakun, kun laitat mukaan vaikka keksipohjan.

"Sitruuna-limejuustokakku"

2,5 dl kermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
3 liivatelehteä
1 ison sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu

Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Pese sitruuna ja lime hyvin, raasta kuoret ja purista mehut. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne pieneen tilkkaan kuumennettua sitruuna-limemehua. Vatkaa koko mehu ja liivateneste sekä kuoriraaste massaan. Kaada pieneen irtopohjavuokaan tekemäsi pohjan päälle tai pieniin leivosvuokiin.


Kuoret on tehty Lidlistä löytyneisiin silikonivuokiin.

2 kommenttia:

  1. Onpa veikeitä luomuksia. Pajunkissatkin näyttää olevan syötäviä.

    Pikku-mummu

    VastaaPoista
  2. Jopa on ihastuttavia... kädenjälki upeaa, niin varmaan myös maku, namm!
    -kummitus

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!