torstai 9. toukokuuta 2013

Kahvisuklaajuustokakku ja suklaakukkia

Tämmöinen ihanuus jäi minulle. Sisällä on monen monta taskua ja takaa löytyy vielä yksi sivutasku.
Emännöin tänään Laukkufriikin laukkukutsut. Ihania laukkuja! Laukkufriikki on kotikutsuilla ihania laukkuja myyvä, suomalainen yritys. Nämä olivat jo kolmannet minun emännöimät laukkukutsut. Käytössäni on lähes tulkoon aina joku Laukkufriikin laukku ja olen ollut hyvin tyytyväinen niihin. Valikoimassa on tiheästi vaihtuvia laukkuja, jotka saa kutsuilta heti mukaansa, jos sopiva väri löytyy. Vaihtoehtoisen värinkin saa tilaamalla nopeasti. Hintahaarukka on laaja ja jokaiselle löytyy kukkarolle sopiva laukku, jos valikoima muuten miellyttää.

Kutsuille tietysti sain taas leipoa juustokakun. Tällä kertaa kokeilussa olikin monta uutta juttua. Sain kaksi viikkoa sitten maistaa aivan ihanaa juustokakkua, jonka rakkaan ystäväni mies oli leiponut ja siinä kakussa oli mascarponejuustoa. Pakko kokeilla! Mascarpone tuo hyvin pehmeän maun kakkuun. Kakun mauksi valitsin tumman suklaan. Liivatteen sulatusvaiheessa keksin lisätä hieman kahvia mukaan tuomaan pientä vivahdetta suklaaseen. Sitten erehdyin lisäämään kahvia. Lopputulos olikin alkuperäiseen suunnitelmaani sitten liian kahvinen mutta oli se hyvää silti. (Oikein hyvältä se maistuu myös tässä kirjoittaessa. Hih!)


Uutta oli myös suklaakukkaset kakun päällä. Tuollaiset tosi helpot ja nopeat, kuka-vaan-osaa kukkaset. Joo'o... Kaksi tuntia seisoin eilen illalla keittiössä selkä vääränä ja yritin saada edes yhtä kukkasta ehjänä kasaan. Ensin kokeilin Fazerin tummasta suklaasta, koska Candy meltsit olivat vähissä ja halusin säästää niitä äitienpäiväksikin. Lopulta oli kuitenkin pakko vaihtaa Fazer Candy meltseihin, koska Fazerista tehdyt lehdet eivät kertakaikkiaan pysyneet kasassa. Lopulta kakun päälle valmistui kuitenkin muutama kukkanen ja niiden seuraksi kaksi isoa perhosta. Kukkasten ohje löytyi YouTubesta.

Kun muuten vertaa laukun ja kakun kukkia keskenään, voi miettiä oliko kakun kukat jokin enne...

Pöydästä löytyi myös Toast skagenit. Oih! Ne ovan niin hyviä!

P.s. Kesällä kutsuillaan taas uudestaan laukkujen kanssa.


2 kommenttia:

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!