perjantai 14. kesäkuuta 2013

Keväinen raparperi-vaniljajuustokakku

Järjestin me&i-työni puolesta tänään kiitosillan ihanille emännilleni ja vip-asiakkailleni. On ihana päästä kiittämään niitä ihmisiä, jotka mahdollistavat työni. Me&i:n vaatteissa lentelee kaudesta toiseen perhonen ja siksi perhosia lenteli myös tarjoiluissa.

Menusta löytyi tänään raparperi-vaniljajuustokakku, suklaa-sitruunakuppikakkuja, kinkku-ananasmuffinsseja ja rieskarullia lohi-tillituorejuustotäytteellä. Juomaksi oli kahvin ja teen lisäksi viinimarjalehtijuomaa (jota unohdin mainostaa ihan liian vähän). Monen tarjottavan ohjetta kyseltiin, joten kirjoittelen vähän myös niitä.


Tilasin sunnuntaina Ullan unelmasta Candy melts -suklaata eri väreissä ja ne tulivat jo keskiviikkona, joten pääsin heti kokeilemaan niitä. Ihania, raikkaita, keväisiä värejä! Juustokakun pohjana oli Kantolan kaurakeksi. Paras kaurakeksi, jota olen maistanut. Täyte on perusjuustokakun reseptillä eli 5 dl kermaa, 400 g tuorejuustoa, sopivasti sokeria, sopivasti liivatetta (tässä 10) ja vaniljasokeria. Lisäksi raparperikiisseliä, joka on keitetty niin, että siihen on jäänyt vähän paloja ja yksi pussi vaniljakastikejauhetta, joka sattui olemaan vatkauskulhoni vieressä sopivalla hetkellä ja nakkasin sen kulhoon mukaan. Täytteessä on myös hieman sitruunamehua. Muistaakseni. Päällä kiille on samaa raparperikiisseliä ja 2 liivatelehteä sekä sitruunamehua. Resepti syntyi tehdessä, joten en ihan tarkkaan muista sitä. Maku oli kuitenkin aivan älyttömän ihana. Niin suloisen kirpeä ja raikas.



Sitruunaperhosen lentelivät suklaa-sitruunakuppikakkujen päällä.


Suolaisten muffinssien reseptiin törmäsin alkuviikosta. Tai taisin ihan etsiä tarkoituksella sellaista. Hyvän tuntuinen resepti löytyi Myllyn parhaat sivuilta. Kokeilin ensin kinkku-herne-maissi-paprika -täytettä. Ihan ok mutta parantamisen varaa oli. Seuraavaksi kokeilin kinkuu-ananas -täytteellä ja tuli paljon parempaa. (Onneksi sain viikolla myös syöjiä niille testiversioille.) Pöytään päätyi siis kinkku-ananas -täytteisen muffinssit. Kinkku oli isommasta palasta paloiteltua ja ananas murskana. Seuraavaksi ajattelin kokeilla jauheliha-ananas tai jauheliha-tomaatti -täytteitä. Millaisia täytteitä sinulle tulee mieleen?

Vielä yhtenä juomavaihtoehtona olleen viinimarjalehtijuoman reseptiä kyseltiin, joten kirjoittelen senkin vielä tähän. Olen saanut reseptin omalta mummultani, joka valmisti juomaa usein. Mummu on edelleen täysissä ruumiin ja sielun voimissa mutta koska kerrostalon parvekkeella kasvaa niin huonosti mustaviinimarjaa, ei hän ole enää vuosiin tehnyt juomaa.

Viinimarjalehtijuoma:
5 l mustaviinimarjapensaan lehtiä
5 l vettä
50 g sitruunahappoa (apteekista)
1 kg sokeria

Huuhtele lehdet ämpäriin ja kaada kiehuva vesi päälle. Annan jäähtyä ja lisää sitruunahappo. Anna olla seuraavaan päivään. Siivilöi lehdet pois. Kiehauta osa nesteestä ja sulata siihen sokeri. Lisää sokerineste loppuun nesteeseen. Pullota jäähtyneenä. Nautitaan kylmänä. Juoman vahvuutta voit säädellä lehtien ja nesteen määrää vaihtamalla. Itse tykkään juomasta vahvana.

4 kommenttia:

  1. Kiitos, siis erityisesti mukavasta illasta, mutta myös herkullisista tarjottavista, juustokakku on todellakin hyvää, mutta tuo viinimarjalehtijuoma oli jotain aivan ihanaa, pakko heti kokeilla, ihanaa kun jaoit ohjeen.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. (Alle)kirjoittaja sääti ja kirjoitti kommentin ensin ihan väärään paikkaan. ;)

      Poista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!