sunnuntai 3. elokuuta 2014

Itse tehty Hello Kitty -pinjataKuten edellisessä kakkupostauksessani jo kerroin, esikoiseni syntymäpäivää vietettiin viikonloppuna ensin aikuisten kanssa ja sitten lastenkutsujen muodossa. Kummityttöni syntymäpäivillä oli hiljattain ohjelmanumerona pinjata, joka näytti tosi hauskalta, joten nappasin idean myös meidän juhliin. Katselin netistä ensin valmiita pinjatoja mutta päädyttyäni KakkuKatrin blogiin, oli selvää, että pinjata tehdään itse.

Meillä on edelleen vapuksi puhallettuja ilmapalloja lastenhuoneeseen ikkunalla ja sieltä nappasimme yhden myös Hello Kittyn pohjaksi. Fifty-fifty liima-vesiseoksella liimasimme 3 kerrosta sanomalehtisuikaleita ilmapallon päälle ja korvat tein erikseen paperista. Lopuksi maalasimme pinjatan valkoiseksi ja maalaisimme kasvot. Esikoiseni oli kovasti tekemisessä mukana. Kuivumisaikoineen tämän valmistamiseen meni kolme päivää vaikka mikään työvaiheista ei yksistään ollutkaan mitenkään erityisen työläs tai pitkäkestoinen. Olemme hyvin tyytyväisiä lopputuloksen ulkonäköön.


Kaikki kymmenen kutsuttua kaveria saapuivat juhlimaan valinnaisella naamiaisteemalla syntymäpäiviä. Nämä syntymäpäivät ovat ensimmäiset meidän perheessä järjestetyt kaverisynttärit eli synttärit ilman aikuisia. Ensin lahjat jaettiin pullonpyörityksen avulla. Sen jälkeen lapset siirtyivät pihalle, josta etsittiin ryhmissä pihaan piilotetut kirjekuoret vihjekuvien avulla. Kirjekuorista paljastui "palapelin" paloja. Lapset kokosivat palapelin ja saivat kuvaksi Hello Kittyn. Hello Kitty -pinjata "astui" tällöin esiin. Pinjatan lyöntijärjestys saatiin selville, kun lapset pujottivat jalkaansa narulenkin, jonka päässä oli ilmapallo ja alkoivat poksautella toistensa palloja. Se, kenen pallo säilyi viimeiseksi ehjänä, sai lyödä pinjataa ensimmäisenä. Kun pinjataa päästiin lyömään, se putosikin harmiksemme maahan jo toisen lyönnin jälkeen ja meni rikki. Onneksi sisään piilotetut yllätyspussit eivät paljastuneet vielä kokonaan ja saimme kaksi kierrosta lyöntivuoroja vielä jaettua ennen sisällön paljastumista. Lapsia se ei tuntunut haittaavan. Ensi kerralla täytyy muistaa laittaa kunnon liimakerros narun kiinnityskohtaan ja vaikka vielä yksi lisäkerros sanomalehtisuikaleita ja enemmän liimaa.Ohjelman jälkeen lapset pääsivät odotetun herkkupöydän ääreen ja jokainen lähti kotiin varmasti maha täynnä herkkuja. Kakkua en lapsille tehnyt vaan kakun korvasi jätskipaketeista koottu, suorakaiteen muotoinen "jäätelökakku", jonka päällä komeili mansikkainen kutonen, jonka synttärisankari itse neuvoi äitiä tekemään. Juhlat kestivät kaksi tuntia ja se oli oikein sopiva aika tämän ikäisten eli noin kuusivuotiaiden syntymäpäiväjuhlien kestoksi.


Ihanat pilkkumukit, pilkkuservetit ja pilkkureunaiset, kertakäyttöiset tarjoilulautaset löysin kesällä Clas Ohlsonilta.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset synttärit ja toi pinjata on tosi hieno.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava idea! Ja toteutus myös! :) Ja ai että on herkun näköinen tarjoilupöytäkin, nam. Oli varmasti mukavat synttärit. Ja ihanasti ohjelmaakin olit(te) järjestänyt. :)

    VastaaPoista

Ihanaa, että jätät jäljen. Kiitos!